Beynindeki tümör ayağını büyüttü!

Beyninde tümör bulunan adamın 43 olan ayakkabı numarası 4 numara büyüyerek 47 oldu.

Beynindeki tümör ayağını büyüttü!

Diyarbakır’da yaşayan 49 yaşındaki Hayrettin Yıldız’ın beyninde bulunan tümörden dolayı vücudunun farklı bölgelerinde büyümeler meydana geldi. Ayaklarında da görülen büyümeyle ayakkabı numarası 43'ten 47’ye yükselerek 4 numara büyüdü.

2 yılı aşkın süreden beri baş ağrısı şikâyeti bulunan ve nedeni saptanamayan Yıldız’ın bir de yüzü ve vücudundaki değişiklikler eklenince hastaneye başvurdu. Hastanede MR’ı çekilen Yıldız’ın hipofiz bezinde, tümör olduğu belirlendi. Vücudun “orkestra şefi” olan bir gram ağırlığında ve fındık büyüklüğündeki hipofiz bezi ve beyin içerisindeki ana damarları yumurta büyüklüğünde bir tümör ile kaplanmış ve işlevini yapamaz hale gelmişti.

Yıldız, Memorial Diyarbakır Dicle Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Adil Yılmaz tarafından ameliyata alındı. 6 saat süren özel bir cerrahi işlem uygulandı.

AYAKKABI BULAMIYOR

Tümörün, kafatası tabanından beynin içine doğru büyümüş olduğuna söyleyen Yılmaz, “Tümör, her iki görme sinirine baskı yapmış ve beyin sapının hemen yakınına kadar ulaşmıştı. Hipofiz bezini adeta yok etmişti. Hasta ameliyat olmasaydı, her 2 gözünde de tamamen görme kaybı gelişebileceği gibi yaşamı da tehlikeye girebilirdi. Bu ameliyatı Kulak Burun Boğaz Uzmanımız Doç. Dr. Ediz Yorgancılar’ın desteğiyle kapalı yöntem ile burun deliğinden girerek gerçekleştirdik.” dedi.

Burun deliğinden girilerek gerçekleştirilen endoskopik cerrahinin, hastanın yaşamı ve konforu bakımından önemine de vurgu yapan Yılmaz, “Endoskopik Cerrahi ile hastanın her iki burun deliğinden kamera eşliğinde tümöre ulaştık ve yaklaşık 15 milimetre çaplı açıklıktan tümörü çıkardık. Boyundan kafatası içine giren her 2 karotis arter yani şah damarı arasında çalıştık. Bu mesafenin en dar noktası 9 milimetre çapa kadar düştü ve yumurta büyüklüğündeki bu tümörü bu dar koridordan almayı başardık. Tümör çıkarıldıktan sonra hastanın karın cilt altı dokusundan aldığımız yağ ve fascia denilen kas kılıfıyla, kafatası tabanı restorasyonu gerçekleştirdik.” açıklamasını yaptı.

Eski haline kavuştuğu ve özellikle görme düzeyinin düzelmeye başladığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Yıldız, “Ameliyat sonrası artık kendimi çok daha iyi hissediyorum. Yüzümde ve vücudumda tümör nedeniyle büyüyen uzuvlarım yavaş yavaş normale dönmeye başlayacakmış. Ameliyatım kapalı olarak yapıldığı için de daha kısa sürede iyileştim. Ameliyattan bir gün sonra normal yaşantımı sürdürebilir duruma geldim” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz