Görüş Bildir

Bingöl belediyesinde yolsuzluk iddiaları!

Bingöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, HDP meclis üyesi ve grup sözcüsü Aydın Bürçün'ün ilave imar revizyon planına ilişkin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bingöl belediyesinde yolsuzluk iddiaları!

Bürçün'ün iddialarına cevap veren Belediye; "Geçmiş yıllarda yapılan ancak çeşitli nedenlerden dolayı yapı kullanım izin belgesi alamayan ve buna bağlı olarak tapu, su, elektrik, doğalgaz abonelikleri bulunmayan yaklaşık 700 bina ve binlerce mülk sahibi vatandaşımızın sorunu çözülüyor. Hiçbir usulsüzlük olmadığı gibi tüm işlemler meclis kararıyla şeffaf ve mevzuat çerçevesinde yapılıyor." açıklamasında bulundu.

"İddialar gerçeği yansıtmıyor"

Basına yansıyan "Rantın boyutunu düşünün... Bütün bu usulsüzlük ve hatalar meclis kararıyla meşrulaşmış oldu" söylemlerin gerçeklikle bağdaşmadığı, vatandaşların mağduriyeti üzerinden siyaset yapıldığı ifade edilen açıklamada, 9 maddeden oluşan ilave ve revizyon imar planıyla, yapı kullanım izin belgesi olmayan vatandaşlar ile işyeri açma ruhsatı bulunmayan işletmelerle birlikte birçok bölgenin sorun ve beklentilerinin çözüme kavuşturulacağı belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti: "İnşaatı tamamlanmış olmasına rağmen yapı kullanım izin belgesi alamayan binalar ve yine bu binalarda işyeri açma ruhsatı olmaksızın ticari faaliyet gösteren işletmeleri kapsayan ilave revizyon planıyla birlikte hem vatandaşların sorunu giderilecek hem de işyeri ruhsatı olmayan işletmeler ruhsatlandırılarak kayıt altına alınacak. Yıllarca devam eden büyük bir maddi kaybın da önüne geçilecek. Planla beraber, yaklaşık 700 binanın iskân problemi çözülecek ve binlerce vatandaş ve işletmenin, tapu, su, elektrik, doğalgaz ve işyeri açma ruhsatı sorunu giderilecek. Bahse konu ilave revizyon planı, dosyalarındaki eksik ve hatalı durumlardan dolayı inşaatı başlamayan yapıları kapsamayacaktır."

Plan kapsamında mevcut sosyal donatı alanları yetersiz olan bölgelerde düzenlemeler yapılacağı da kaydedilen açıklamada, mevcut imar planlarının tamamının incelendiği ve tespit edilen hatalı, eksik veya nüfus ve trafik yoğunluğundan dolayı ihtiyaca cevap veremez halde olan imar planlarının revize edileceği de belirtildi.

"Kamuoyu yanlış yönlendiriliyor"

Mağduriyet üzerinden yapılan siyasetin nitelikli ve etik olmadığı, gündemde kalma maksadıyla yapılan ve gerçeği yansıtmayan tutarsız açıklamaların kamuoyunda karşılık görmeyeceği belirtilen açıklamada, ilave imar revizyon planıyla, imar uygulamalarında iyileştirilmeler yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, kenti doğrudan ilgilendiren sorunlar karşısında çözümün bir parçası olamayan ve her fırsatta siyasi çıkarımlar uğruna gerçekleri çarpıtan Bürçün'ün hedeflerine ulaşamayacağı kaydedildi.

Açıklamada, "İmar uygulamalarına yönelik alınan radikal kararlar ve atılan adımlardan taviz verilmeyecektir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de imar düzeniyle ilgili hiçbir yanlış işleme izin verilmeyecektir. İmar işleri sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için meclisimizce alınan kararlar tavizsiz bir şekilde uygulanacaktır." denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi