Bir haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin son bir haftadır yürüttüğü operasyonlarda, aralarında biri sözde lider kadroda olan 54 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Etkili mücadelenin ardından önemli kayıplar veren PKK'nın yeni katılımların azalması nedeniyle güç duruma düştüğü bildirildi.

Bir haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan haftalık bilgilendirmede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt içerisinde bölücü terör örgütüne karşı mücadele ettiği, Suriye'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı ile de ülkesinden göç edenlerin geri dönüşüne destek verdiği vurgulandı.

Teröristle Mücadele Harekatı kapsamında 13-20 Temmuz arasındaki süreçte bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Erzurum, Batman, Van ve Siirt'te operasyonlara taarruz anlayışıyla devam edildiği kaydedildi.

Yürütülen operasyonlarda aralarında biri sözde lider kadroda 54 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, "Bu teröristler içerisinde; gri listede yer alan Baver kod adlı (K) Kasım Yanık ve Ağrı/Doğubayazıt Eli Köyü sözde bölge sorumlusu Murat Bazid (K) Ahmet Acar ile yeşil listede yer alan; sözde Garzan Eyaleti 5’li yürütmede görevli (aynı zamanda Hizan sorumlusu) Kia Koçer (K) Ali Ulaş ve Taylan (K) Ferit Polat, Sözde Kuzey (Kars) alan sorumlusu etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

16 BARINAK İMHA EDİLDİ

Operasyonlarda terör örgütüne ait silahlar ele geçirildiği, barınak ve sığınaklarının da imha edildiği belirtilen bilgilendirmede şöyle denildi: "Operasyonlarda; 17 piyade tüfeği, 2 makineli tüfek, 1 Zagros keskin nişancı tüfeği, 2 roketatar, 1 av tüfeği olmak üzere toplam 21 silah ve 30 kg plastik patlayıcı, 696 kg amonyum nitrat, 1 81 mm havan mühimmatı, 1 60 mm havan mühimmatı, 5 roketatar mühimmatı, 3 roketatar sevk fişeği, 13 el bombası, 2 mayın, 51 fünye, 52 tüp, 1.237'si Biksi makineli tüfek mühimmatı olmak üzere 1.939 hafif silah mühimmatı, 324 uçaksavar mühimmatı, 1 top mermisi, 1 el dürbünü, 3 telsiz, 32 şarjör ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan kablo ele geçirilmiştir. 19 EYP tespit edilerek imha edilmiştir. Teröristler tarafından kullanılan 16 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiştir."

SINIRDA 5207 KİŞİ YAKALANDI

Bir haftalık süreçte 1 askerin şehit olduğu, 26 askerin yaralandığı belirtilen bilgilendirmede, terör örgütünün finans kaynaklarına yönelik mücadelenin de aralıksız devam ettiğine de dikkat çekilerek, "Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 43.260 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 5.207 kişi yakalanmıştır. 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 26 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz