Birliğe ihtiyacımız var!

Bu gece idrak edilecek olan Miraç Kandili münasebetiyle Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır bir mesaj yayımlandı.

Birliğe ihtiyacımız var!

Hicretten 17 ay önce gerçekleşen Miraç olayının Rasulullah'ın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Kur'an-ı Kerim'den sonraki en büyük mucizesi olduğunu belirten Yavuz Selim Karabayır, bütün Müslümanların huzuru ve selameti için bol bol dua edilmesini tavsiye etti.

Karabayır, "Bu mübarek geceden, gerektiği gibi istifade etmesini bilmeli ve bu geceyi gafletle geçirmemeliyiz. Gündüzünde oruç tutup, gecesinde kaza ve nafile namazları kılmalıyız. Kur'an okumalı, Peygamber Efendimize bol bol salât-u selam getirmeliyiz." dedi.

"Çevremizdeki fakir ve muhtaçlara yardım elimizi uzatmalıyız"

Günahlarımızın bağışlanması için Rabbimize istiğfarda bulunmamız gerektiğini belirten Karabayır, "Günahlarımızı bağışlaması için Rabbimize yalvarıp yakarmalı, tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. Aile efradımıza, bu gecenin önemini anlatmalıyız. Ana-baba ve akrabamızın kandillerini tebrik etmeli ve hayır dualarını almalı, ahirete intikal etmiş olanlarımızı da rahmetle yâd etmeliyiz. Müslüman kardeşlerimizle tebrikleşmeli, kırgınlıklara, dargınlıklara son vermeliyiz. Çevremizdeki fakir ve muhtaçlara yardım elimizi uzatmalıyız. Kendimiz, ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve bütün Müslümanların huzur ve selameti, birliğimizin, dirliğimizin bekası için bol bol dua etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Bütün İslâm âlemine birlik, dirlik ve sağlık vermesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum"

Karabayır, "Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Miraç Kandilini bir kez daha tebrik ediyorum. Bu kutlu gecede Yüce Rabbimize açılan ellerin ve yakaran dillerin, bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine, dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını, özellikle son günlerde dünyayı kasıp kavuran virüs salgınından genelde insanlık ailesini, özelde ise yaşadıkları yerlerdeki Müslümanları bir an önce sahil-i selamete çıkararak Muhammed Mustafa'nın hürmetine sağlık, afiyet ve huzurlar vermesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz