Görüş Bildir

Bismil'de hayat değişiyor

Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Gülenç'in, "kırsal mahallelerin merkezdeki mahallelerden farkı kalmasın" talimatıyla yolların düzenlenmesi için başlatılan çalışmalar hızla sürüyor.

Bismil'de hayat değişiyor

Diyarbakır'ın Bismil Belediyesince mahalle ve köy yollarının yenilenmesi için hummalı çalışma yürütülüyor.

Kanun hükmünde kararname (KHK) gereğince, DBP'li Bismil Belediyesine Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç'in ilçedeki vatandaşları hak ettikleri belediye hizmetlerine kavuşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Gülenç'in, "kırsal mahallelerin merkezdeki mahallelerden farkı kalmasın" talimatıyla yol çalışmalarına hız verildi.

Gülenç, yaptığı açıklamada, belediyecilik hizmetlerinde yol çalışmasının önemini anlattı.

"Uzun yıllar boyunca ihmal edilmiş görmezden gelinmiş köy ve kırsal mahallelerimizin yol ihtiyaçlarını analiz ettik. Köy yollarımızı çamurdan, topraktan kurtarmak için ekibimiz canla başla çalışıyor. Önümüzdeki aylarda kalıcı çözümler için çalışacağız." diyen Gülenç, yollardaki çalışmaların daha hızlı tamamlanması için iş makineleri de kiraladıklarını belirtti.

BELEDİYE HİZMETLERİ

Gülenç, öncelikle grup köy yollarından başlamak üzere asfalt olmayan köy yollarında da asfaltlama çalışması yapacaklarını dile getirerek, daha sonra insanların yaşamanın geçtiği okul, cami, taziyeevleri gibi yerlere giden yolları taşla döşeyeceklerini kaydetti.

Alibey, Tepe ve Bakacak köyleri başta olmak üzere 20 kırsal mahallede yaşam şartlarının iyileştirilmesi için mahalle içi yollar, bağlantı yolları ve mahalle meydanında stabilize yol yapımı çalışmasının sürdüğünü ifade eden Gülenç, köy içindeki yolların yanı sıra camilerin önü, okul yolu ve bahçelerinde, taziyeevlerinin çevresinde çalışmaların yapıldığını aktardı.

Gülenç, ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan yaklaşık 100 kilometre köy yolunu asfaltlama çalışmasına da kısa sürede başlanacağını müjdeledi.

YOLLAR ASFALTLANIYOR

Belediye hizmeti ile buluşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, belediyenin çalışmalarını takdirle karşılıyor.

Göroluk Mahallesi'nde yaşayan Fahrettin Sevim, 4 yıldır böbrek hastası olduğunu, daha önce hastaneye gitmek için çamurlu yoldan geçmek zorunda kaldığını anlattı. Sevim, "Bizi bu dertten kurtardığı için Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Köşk mezrasında yaşayan Abdurrezak Alçelik de daha önce yolların kışın çamurdan, yazın da tozdan geçilmediğini belirtti.

Belediye tarafından köy içi yollarda çalışma yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Alçelik, Belediye Başkan Vekili Gülenç ve belediye çalışanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi