Milli Dayanışma Kampanyası'na destek çığ gibi büyüyor!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için 'Milli Dayanışma Kampanyası' başlatıyoruz.'Biz bize yeteriz Türkiyem" diyerek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na destekler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Milli Dayanışma Kampanyası'na destek çığ gibi büyüyor!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için 'Milli Dayanışma Kampanyası' başlatıyoruz.'Biz bize yeteriz Türkiyem" diyerek başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na destekler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Türkiye'nin dört bir tarafından, yardım yağmuru yağdı. İşte yağan destek yağmurundan bazıları.

ŞENTOP 5 MAAŞ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 maaşını bağışlayarak destek oldu.

BAHÇELİ 5 MAAŞ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kampanyaya destek verdiğini açıklayarak, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI'na beş (5) maaşımla katılıyorum. İnşallah bu günleri atlatacağız, inanç birliği yaparak, ortak akıl ve irade paydasında buluşarak huzurlu ve güvenli yarınlara beraberce ulaşacağız." dedi.

GÜL 3 MAAŞ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Ahaber canlı yayında açıkladı: Bakan Gül, "Milletvekili arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine bu kampanyaya destek oldu. Ben de 3 maaşımı bağışlayarak bu kampanyaya destek oldum." açıklamasını yaptı.

KURUM, 6 MAAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklaması: "Gün, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma günüdür. Gün, veren el olma günüdür. Gün zorlukları birlikte aşma günüdür. Bu zorlu süreç elbet geride kalacak. Ancak tarih, her dönemde olduğu gibi bu dönemde de milletimizin birliğini, beraberliğini ve fedakarlığını yazacaktır"

YÖK'TEN YARDIM KAMPANYAS

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK üyeleriyle Milli Dayanışma Kampanyası'na birer aylık maaşlarıyla destek verdi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜROKRATLARI

İçişleri Bakanlığı merkezinde görevli üst düzey bürokratlar, valiler ve kaymakamlar, "Milli Dayanışma Kampanyası"na en az bir maaşlarını bağışlayarak destek olacak. Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde dün "Biz bize yeteriz Türkiye" sloganıyla başlatılan kampanyaya toplumun farklı kesimleri de destek veriyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığında görevli üst düzey bürokratlar, valiler ve kaymakamlar da yardım kampanyasına ilan edilen hesap numaralarına en az birer maaşlarını bağışlayarak destekte bulunacak.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  1 aylık maaşını bağışlayarak destek oldu.

TOBB'DAN 10 MİLYON

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına 10 milyon lira destek verecek.

TOSYALI HOLDİNG

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası'na sonuna kadar destek olacaklarını belirterek, "Bu kampanyanın bir çığ gibi büyümesi için var gücümüzle çalışacağız. Tosyalı Holding olarak bu kampanyaya 5 milyon lira bağışla destekte bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

ANADOLU ASLANLARI

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlatmış olduğu 'Milli Dayanışma Kampanyası' na destek geldi.

İŞ BANKASI'NDAN HASTANELERE

Koronavirüs salgını ile mücadeleye destek vermek amacıyla Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere Türkiye İş Bankası Grubu 10 milyon TL'lik kaynak ayrılmasına karar verdi.

TİM'DEN  15 MİLYON LİRA

Türkiye'nin Koronavirüs ile mücadelesine "Türkiye'nin Sağlığı İçin ÜreTİM Seferberliği" kampanyası ile destek olan Türkiye İhracatçılar Meclisi, şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Milli Dayanışma Kampanyasına" desteğini açıkladı. 95 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu TİM, 61 İhracatçı Birliği ile kampanyaya 15 Milyon TL'lik destek verecek.

EPDK BAŞKANI VE ÜYELERİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın 3 aylık, EPDK kurul üyelerinin de birer aylık maaşlarını bağışlayarak destek verdikleri bildirildi.

TMSF'DEN 20 MİLYON LİRA

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Milli Dayanışma Kampanyası'na yönettiği şirket ve iştirakleri üzerinden 20 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu. Ziraat Finans Grubu, Milli Dayanışma Kampanyası'na her çalışanı adına net bir asgari ücret tutarında olmak üzere 62 milyon 300 bin TL bağışta bulundu.

MÜSİAD'TAN DESTEK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği Milli Dayanışma Kampanyası ile gün birlik olma günü, gün beraber Türkiye olma vaktidir." ifadelerine yer verildi.

İTO'DAN DESTEK

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz