'Biz zirveye gidiyoruz, zırvaya değil'

Brüksel Belediye Başkanının Erdoğan yandaşlarının gösterilerine izin verilemez sözlerine Erdoğan Çin ziyareti öncesinde yanıt verdi

'Biz zirveye gidiyoruz, zırvaya değil'

Brüksel'de Erdoğan yandaşlarınınn gösterilerine izin vermeyceğiz sözleri Erdoğan'ı kızdırdı. Erdoğan Çin ziyareti sırasında 'Biz Belçika'ya değil NATO'ya gidiyoruz' dedi. Brüksel Belediye Başkanı'nın geçtiğimiz günlerde yaptıı bu açıklamaya istinaden söylediği sözlere Erdoğan Çin ziyareti öncesinde basın mensuplarına verdiği demeçte açıkladı ve 'İstiyorlarsa sokmasınlar' dedi.

Basın mensuplarının szölerini yanıtlayan Erdoğan, kendisine Brüksel Belediye Başkanının sözlerinin soruması üzerine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Satır başları oluşturulan konuşma da şu sözler kaydedildi.

Brüksel Belediye Başkanı kendi işine baksın. Sokaklarını temizlesin. Belkçika'nın NATO'daki temsilini üstlenenler konuşsunlar. Ne Brüksel Belediyesini ziyarete gidiyorum ne de bu noktada Brüksel'deki Belçika yetkililerini ziyarete gidiyorum. Ben, NATO'daki yapılacak bir zirveye gidiyorum. Olay budur. Gücü şuna yetiyorsa 'Ben, NATO zirvesine de Erdoğan'ı sokmam' diyorsa, buna gücü Belçika yetkililerinin yetiyorsa, çıksınlar bunu açıklasınlar. Ben zirveye gidiyorum, zırvaya değil."

Kaynak: Diyarbakır Söz