Görüş Bildir

Bizi annelerle kavga ettirme

Cezaevlerindeki açlık grevine dikkat çekmek isteyen HDP'lilerin izinsiz eyleminde, polis böyle uyardı; Diyarbakır'da izinsiz açıklama ve oturma eylemi yapmaya çalışan, aralarında HDP'li milletvekili ve il yöneticilerinin de bulunduğu gruba polis, "Bizi annelerle karşı karşıya getirmeyin." diyerek müsaade etmedi.

Bizi annelerle kavga ettirme

Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için oturma eylemi yapmak isteyen HDP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu grup, izinsiz eylem nedeniyle polis tarafından uyarıldı. Dağılmayan gruptaki 3 kişi gözaltına alındı. Polisin gruptakilere "Bizi annelerle karşı karşıya getirmeyin" uyarısında bulunması dikkat çekti.

AÇLIK GREVLERİNE DİKKAT ÇEKMEK

Merkez Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı'nda öğle saatlerinde bir araya gelen, aralarında HDP milletvekilleri Remziye Tosun, HDP'li İl Yöneticiyeri ileçocukları cezaevinde olan ve açlık grevinde bulunan tutukluların ailelerinden oluşan bir grup, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek ve dikkat çekmek için oturma eylemi yapmak istedi. Parkta güvenlik önemi alan polisler, oturma eyleminin izinsiz olduğunu söyleyip dağılmaları için uyarıda bulundu.

POLİS YETKİSİLİSİNİN DİYALOĞU

Gruba, izinsiz açıklama yapılamayacağını belirten İl Emniyet Müdürlüğü yetkilisi, HDP'li il yöneticisine dünyanın en demokratik ülkelerinde bile devlet gücü ile annelerin karşı karşıya getirilmeyeceğini söyledi.

ANNELERLE KARŞI KARŞIYA GELMEYİZ

Yetkili, "Biz annelerle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Siz sağduyulu davranmalısınız. Bizi annelerle karşı karşıya getirmeyin. Annelere hiçbir zaman müdahale etmedim. Siz iyi niyetliyseniz bizi annelerle karşı karşıya getirmeyiniz. Annelere saygınız olsaydı buraya getirmezdiniz." ifadelerini kullandı.

TOSUN'A "DEVLETİNİZ" TEPKİSİ GELİNCE

Milletvekili Tosun'un açıklama için "Devletiniz izin vermiyor." demesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü yetkilisi, şunları kaydetti: "Bizim devletimiz sizin devletinizdir. Siz farklı bir ülkede mi yaşıyorsunuz? Vekilim bu lafı siz demeyin, siz Mecliste yemin etmiş bir insansınız. Burası hepimizin devleti. Bu ilde hiçbir anneye jop kalkmadı, kalkmayacak."

POLİS ANNELERE YÖNELİK ANONSU

Dağılmak istemeyen gruba polis aracından da şu anons yapıldı: "Annelerimiz bu grubun içinden ayrılsınlar. Siyasileri ve milletvekillerini göreve davet ediyorum. Milletvekillerimize çağrı yapıyorum, siyasi sorumluluğunuzu hatırlatıyorum. Lütfen anneleri gruptan ayırın. Annelerle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Hukuken suç teşkil eden eylemlere alet etmeyin."

Daha sonra anneler, gruptan ayrılarak bir süre yürüdükten sonra dağıldı.  Buarada yapılan uyarıya rağmen diğer grup dağılmayınca, kısa süreli gerginlik yaşandı. Çıkan gerginlikte polis ekipleri, 3 kişiyi gözaltına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi