Görüş Bildir

Boğaz turu yaptılar

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Çanakkale gezisine katılan ve tekne ile boğaz turu yapan Diyarbakırlı öğrencilerden birçoğu denizi ilk kez görmenin heyecanını yaşadı. 8. sınıf öğrencisi Gedikoğlu "İlk defa şehir dışına çıkıyorum ve denizi görüyorum. Çok mutluyum ve devletimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Boğaz turu yaptılar

"Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında, Diyarbakır'dan Çanakkale'ye gelen öğrenciler, tekne ile boğazı gezdi.

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen eylem planı kapsamında, ülkenin farklı illerini ziyaret edecek Diyarbakır'daki 6 bin 500 öğrenciden 182'si Çanakkale gezisi kapsamında boğaz turu yaptı. Birçoğu hayatında ilk kez denizi gören öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

Teknede müzik eşliğinde halay çekip dans eden öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirdi.

Öğrenciler gezi kapsamında Bozcaada'yı gördü, Gelibolu Mevlevihanesi, Gazi Süleyman Paşa Türbesi, Piri Reis Rasathanesi ve Namık Kemal'in kabrini ziyaret etti.

Gezi ekibinin sorumlusu müzik öğretmeni Kübra Emiroğlu Burucu, öğrencilerden bir bölümünün bu gezi ile ilk kez denizi görme fırsatı bulduğunu ifade ederek, gezinin öğrenciler için unutulmaz bir anı olduğunu belirtti.

- "Devletimize çok teşekkür ediyorum"

8. sınıf öğrencisi Hediye Gedikoğlu, geziye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"İlk defa şehir dışına çıkıyorum ve denizi görüyorum. Çok mutluyum ve devletimize çok teşekkür ediyorum." diyen Gedikoğlu, duygularını mutluluktan ifade etmekte zorlandığını aktardı.

13 yaşındaki Yeliz Yılmaz, daha önce şehir dışına çıkmadığını anlatarak, uçağa ve tekneye de hiç binmediğini söyledi.

Yılmaz, "Deniz ve dalgalar çok güzel. Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Sultan Tokalı ise ilk defa denizi gördüğünü, kokusunu ve rengini çok beğendiğini ifade etti.

Kordonda yürüyüş yapan öğrenciler, Truva Atı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi, Seramik Müzesi'ni gezdi. Gezi programını tamamlayan öğrenciler uçakla Diyarbakır'a döndü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi