Görüş Bildir

Bölgeden alçaklığa lanet!

Yıllar yılıdır, terör ve şiddetin alan bulduğu Güneydoğu'da teröre karşı yükselen tepki büyürken, İstanbul'da yeni yıl gecesinde yaşanan terör saldırısı Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl ve Şırnak'taki siyasiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından sert bir dille kınanırken, "Terör Türkiye'ye diz çöktüremeyecek" mesajını verdi.

Bölgeden alçaklığa lanet!

Akar saldırıyı lanetledi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar,  terör saldırısına tepki gösterdi. Akar, terör saldırılarındaki asıl hedefin milletin birlik ve beraberliği olduğunu belirterek, sivillere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu kaydetti. Terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları gerçekleştirirken İslami değerleri ön plana çıkardığını ancak bu durumun İslam dini ile hiçbir alakasının olmadığını vurgulayan Akar, "Bizim dinimiz de esas olan ırkı, dini, dili ne olursa olsun tüm insanların barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasıdır. İslam dininde katliama ve vahşete yer yoktur. IŞİD ırk, dil, din ve mezhep ayırımı yapmadan, kadın, çoluk-çocuk, yaşlı, hasta demeden dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir vahşet uyguluyor. Bu yapı masum sivil insanları katlediyor. Bunlar insanlığa karşı en ağır suçlardan birini oluşturan soykırım suçunu oluşturmaktadır" dedi.

Saldırı tüm insanlığadır

Herkesi tüm insanlık için büyük bir tehdit oluşturan bu yapıya karşı kesin tutum almaya çağıran Akar, şunları kaydetti:  "AK Parti olarak, uluslararası toplumun, insanlığa karşı işlenen bu ağır suçlara, oluşan yapıya karşı geciken ve yetersiz müdahalelerini daha somut ve daha etkili olarak ortaya koymasını bekliyoruz. Toplumun tüm kesimleri olmak üzere herkesi bu saldırılara karşı duyarlı olmaya ve bu vahşete karşı tepkilerini demokratik bir şekilde ortaya koymaya çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Ezgin, vahşi ve hunharca

Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm Der) Başkanı Ercan Ezgin İstanbul'da çok vahşi ve hunharca işlenen bir terör saldırısıyla karşı karşıya kalındığını söyledi.

Toplumda kaos ve dehşet duygularını artırmak için gerçekleştirilen saldırının Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, demokrasisine, kamu düzenine ve kamu güvenliğine karşı yapılmış bir terör saldırısı olduğunu ifade eden Ezgin, "Acımız da öfkemiz de çok büyük." dedi.

Saldırının faillerinin, arkasındakilerin en ağır şekilde cezalandırılacağını dile getiren Ezgin, "Acı büyük, saldırı tam bir vahşet. Terörün rengi, dini,dili ve ırkı yoktur. Tümüne lanet, tümene hiddet. Ne olursa olsun hiçbir terör grubu ve terör eylemi Türkiye’ye diz çöktüremeyecektir, birliğimize ve beraberliğimize darbe vuramayacaktır." diye konuştu.

Kabul edilemez bir saldırı

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, terör saldırısını nefretle kınadıklarını ifade etti.

Yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul'a gerçekleştirilen terör saldırısının birçok amacı gerçekleştirmek üzere yapıldığını kaydeden Akgül, Türkiye'nin dış politikada söz sahibi olmasını istemeyen ve küresel şeytani aklın Kobani sürecinden günümüze kadar bütün bu katliamların planlayıcısı olduğunu belirtti.

Akgül, kendi iç sorunlarıyla boğuşan bir Türkiye arzu eden güçlere maşalık edenler değişse de amacın değişmediğine dikkati çekti.

- "Kimden nasıl gelirse gelsin, lanetliyoruz"

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör ise saldırıyı şiddetle lanetlediklerini, birlik ve beraberliği bozmaya çalışanlara asla fırsat verilmeyeceğini vurguladı.

Güngör, "İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Terörün dili, dini, mezhebi ve meşrebi yoktur. Kimden nasıl gelirse gelsin, lanetliyoruz. Bu insanlık dışı terör saldırıların üstesinden birlik ve beraberliğimizin gücüyle geleceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

İnsanları birbirine kırdırmak istiyorlar

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir de saldırıyı kınadı.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara da acil şifalar dileyen Özdemir, "Bu katliamlara imza atan güçleri şiddetle kınıyorum. Bazı kesimler farklı ideolojileri gösterip insanları birbirine düşürme gayretine girmesinler." değerlendirmesinde bulundu.

Saldırı nereden gelirse gelsin ve kim gerçekleştirdiyse gerçekleştirsin faillerin bulunmasının en büyük arzuları olduğuna işaret eden Özdemir, "Fikir ve düşünceleri ne olursa olsun herkesin bu terör saldırılarına karşı durması teröre verilecek en güzel cevap olacaktır. Allah bu olayları bir daha göstermesin." ifadesine yer verdi.

- "Bu saldırılar asla amacına ulaşmayacaktır"

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı A.Kadir Özdemir ise saldırıyı Türkiye'nin kardeşliği, birliği ve beraberliğine sıkılan bir kurşun olarak değerlendirdiğini belirterek, "Bunlara terör örgütü demek bile az gelir. Bu saldırı caniliğin, vahşiliğin ve alçaklığın bir göstergesidir. Bu saldırılar asla amacına ulaşmayacaktır. Her kesimde insanların yek vücut olarak tepki göstermesi gerekir." ifadesini kullandı.

Türkiye üzerinde karanlık oyunlar

Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, İstanbul'daki terör saldırısını lanetledi.

Türkiye'nin son yıllarda terör saldırılarına maruz kaldığını anımsatan Butaku, terör örgütlerinin 2016 yılında topyekun Türkiye'nin üzerine salındığını dile getirdi.

İstanbul'daki terör saldırısının bir gece kulübünde gerçekleştirilmesinin manidar olduğuna dikkati çeken Butaku, şunları kaydetti:

"Batı, İslamiyet ile terörü bir arada lanse etmeye çalışıyor. Saldırının gece kulübünde olması nedeniyle şimdi şunu diyecekler 'İşte Müslümanlar gece kulübünde eğlenenleri hazmedemedi bu olayı yaptılar.' Ancak hiçbir Müslümanın terör olaylarıyla alakası olmaz. İnancı gereği zaten bir Müslüman bir insanı öldüremez. Bunlar yine bizi çekemeyen bazı hain güçlerin işi olduğuna inanıyorum."

Adı üzerinde terör; insanlık düşmanı

Şırnak Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar da dünyanın neresinde olursa olsun terör saldırılarını lanetlediklerini belirtti.

Saldırıyla ülkenin milli birlik ve beraberliğine kast edilmeye çalışıldığını dile getiren Tatar,  şunları kaydetti:

"Bütün terör unsurları, 15 Temmuz darbe girişiminden Türkiye'yi bölmek adına büyük bir beklenti içindeydi. Bu beklentiler milletin kararlı duruşu karşısında suyu düşünce onlar da bu sefer çeşitli bombalama eylemleri gerçekleştiriyor. Bu terör eylemleri sadece milleti yıldırmak ve korkutmak içindir. Her zamankinden daha fazla bir birbirimize kenetlenmemiz ve birlik olmamız elzemdir. Toplumun bütün kesiminin bu saldırılara karşı duyarlı olmaya ve vahşete karşı demokratik bir şekilde ortaya koymaya çağırıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi