Görüş Bildir

Bölgeden destek!

Diyarbakır ve Mardin'de esnaf, iş yerine astığı Türk bayrağıyla harekata destek verirken, STK'larda harekatın Kürtler'e yönelik olmadığını ifade ederken "ABD Kürt dostu olamaz" dedi.

Bölgeden destek!

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde esnaf, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla iş yerine bayrak asarken, STK'larda açıklamalarıyla destek verdi.

Ülke güvenliğini ve milletin huzurunu tehdit eden PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristlerin bertarafına yönelik TSK tarafından Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na yöre halkı büyük destek veriyor. Bunun için iş yerlerine Türk bayrağı asan esnaf, Mehmetçik'in başarısı için dua ediyor.

Atılan adım, Türkiye'nin bekası içindir

Hukukçu ve Siyasetçi Aydın Altaç, Afrin operasyonuyla Ortadoğu’da Türkiye’nin sözünün önemli olduğunun ve Türkiye’nin yabana atılacak bir ülke olmadığının bütün küresel aktörlere bir şekilde anlatılmasının ve görülmesinin önemli olduğunu belirtti. Türkiye’nin hemen yanı başında hem ülke hem milletin güvenliğini tehlikeye düşürecek gelişmelere sessiz kalmasının beklenemeyeceğini anlatan Altaç, Türkiye hükümetinin sonra derece olumlu ve doğru adımlar atarak bu süreci yönettiğini kaydetti.

Provokasyonlara dikkat edilmelidir

Bu operasyonun gerçek amacının Türkiye’nin güvenliği ve bekası olduğunu her ortamda anlatılması son derece önemli olduğunu dile getiren Altaç, “Operasyona özellikle de son günlerde farklı anlamlar yüklenmeye çalışılması hususunda da yapılan manipülasyonlara dikkat etmek gerekiyor. Provokasyonlar olabilir bunlara dikkat etmek gerekiyor. Temennimiz bu operasyonun çok fazla zayiat vermeden, çok ciddi tahribatlar yaratmadan hızlı bir şekilde işlenmesi ve bu anlamda Türkiye’nin hem sınır hem de içerisindeki güvenliğinin sağlanması yönünde adımların atılmasıdır” dedi.

Kürtlerin huzuru ve rahatlığı içindır

Türkiye’nin sessiz kalmasıyla özellikle bölgede sınır boyunca ciddi sıkıntıların oluşacağının da sinyali verildiğini kaydeden Diyarbakır Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, “Bu bağlamda özellikle silahlı güçlerin, silahlı kuvvetlerin özellikle Kürtlerin yaşadığı Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nin sınırlarının halkın daha rahat bir şekilde yaşaması için ve halkın herhangi bir tehdide maruz kalmaması için operasyonun yapılması kaçınılmazdı. Dolayısıyla bu unsurlara, örgütlere karşı Türkiye’nin mücadele etmesi elbette ki doğru bir adımdır. Bu operasyonun bundan sonra devam etmesi aynı şekilde Münbiç’e de girilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Çünkü biz yeri alırken diğer yerde Münbiç’i orada yine örgüt elinde kalması demek sınırların bu bölgede yaşayan insanların tekrar tehdit altında kalması demek. Amerika hiçbir zaman Kürtlerin kardeşi olamaz. İnşallah bu operasyonlar kayıpsız bir şekilde tamamlanır ve ülkenin sınır güvenliği de sağlanmış olur” diye konuştu.

Ülkenin güvenliğini tehdit ediyorlardı

AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ise, “3 gündür aslında uzun bir zamandır Türkiye’nin tehdit olarak gördüğü bir bölgede gayrimeşru bir şekilde sınırlarımızı ihlal etiler ve oradaki güvenliğimizi tehdit edecek şekilde bir organizasyon oluşmuştu. Biz tamamıyla ülke olarak barıştan, istikrardan ve huzurdan yana bir tavrımızı her zaman ortaya koyduk. Ama maalesef bölgenin huzurunu bozmaya yönelik bu tür girişimler neticesinde böyle bir harekat başlatıldı. Bu yerinde bir harekattır. Uluslararası hukuk açısından haklı bir harekattır. İnşallah hayırlısı ile oradaki huzur, barış ve oradaki vatandaşların huzurunu temin etmek üzere bölgemizin ve sınırlarımızın istikrarını, huzurunu temin etmek üzere yapılan bu harekat inşallah başarılı bir şekilde en kısa zamanda sonuçlanacak” diye konuştu.

Bayraklarla destek verdiler

Mardin'in Merkez Artuklu ilçesinde esnaf Ramazan Işıkhan, Suriye'de başlatılan harekata destek için dükkanına Türk bayrağı astığını söyledi. Harekatı canı gönülden desteklediklerini anlatan Işıkhan, "Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Ordumuzun orada büyük bir üstünlük sağlayacağını temenni ediyoruz. Her namazımızda onlara dualarımızı eksik etmiyoruz." dedi.

- "Harekatı yüreğimizle destekliyoruz"

Turizm işletmecisi İsmail Sincar ise esnafın Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla bayrakla iş yerini donattığı belirterek şöyle konuştu:

"Harekatı yüreğimizle destekliyoruz. İnşallah en kısa sürede ve en güzel şekilde huzur sağlanır. Ordumuzu yürekten destekliyoruz. Aklımız, yüreğimiz ve dualarımız ordumuzla. Bayrak asıp, desteğimizi bu şekilde gösteriyoruz. Harekat devam ettiği sürece bayrağımız asılı kalacak. Allah ordumuzu muzaffer eylesin."

Cesur Paşaoğlu da harekatın önemine vurgu yaparak "Mehmetçik, burada sağladığı huzuru orada da sağlayacak. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Bizler de onlara destek için iş yerlerimize bayrağımızı astık." diye konuştu.

Burhan Döneray, milli duyguların kabardığı bir dönemi yaşadıklarını aktararak bu duyguyla bayrak astıklarını ifade etti.

Mehmet Fıstıkçıoğlu da "Türk bayrağı bizim her şeyimiz. Destek amaçlı bayrağımızı astık." dedi.

-Diyarbakır'ın Hani ilçesinde

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde de esnaf, iş yerlerine astığı binlerce Türk bayrağıyla harekata verdiği desteği ortaya koydu.

Esnaf Abdülhamit Arusel, daha önce de bayramlarda iş yerine Türk bayrağı astığı için iş yerinin PKK'lı teröristlerce 3 kez yakıldığına işaret ederek şunları söyledi:

"Bıçak kemiğe dayandı. Eskiden Türk bayrağını astığımızda tehdit ediliyorduk, dükkanımız yakılıyordu ama artık devlet gücünü gösterdi, bunları bertaraf etti. Devletimizin PKK'ya karşı gerçekleştirdiği harekatı destekliyoruz. Canımız pahasına da olsa destekliyoruz. Dış güçlerin bölgede kardeşi kardeşe vurdurma peşinde. Halkımız artık bilinçlendi, terör örgütüne karşı karşı tavır aldı. 3 çocuğum var gerekirse çocuklarım ve eşim ile askere gideriz."

- "Harekat bizim için yapılıyor"

Murat Günenç ise harekatın bölge ve ülkenin huzuru için gerçekleştirildiğine dikkati çekerek "Operasyonu destekliyoruz. Devletimiz ne gerekiyorsa onu gerçekleştiriyor. Harekat bizim için yapılıyor. Devletimizin ve askerimizin yanındayız. Allah onları muvaffak etsin." dedi.

Mehmet Arcagül de harekatı gönülden destek verdiklerini belirterek "Memleketimiz için ne gerekiyorsa destekliyorum. Terörün bitmesi lazım. 68 yaşındayım askere alsalar gidip, teröristlerle savaşırım." dedi.

- Çocuklarımla askere gitmeye hazırız"

 67 yaşındaki Hanefi Topkaya, ilçe halkı olarak devletin yanında yer aldıklarını kaydederek "Bir karış toprağımızı hiç kimseye vermeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar çarpışacağız. Çocuklarımla askere gitmeye hazırız. Allah devletimize ve ordumuza zeval vermesin." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi