Görüş Bildir

Borçlu iddiası!

Kocaköy Kaymakamlığı: 'Görev yaptığımız dönemde yapılan yatırımlar ile ilçemiz yatırım performansı olarak bölgenin en iyi belediyelerinden biri oldu'.

Borçlu iddiası!

Kocaköy Kaymakamlığınca, belediyeye görevlendirme yapılan dönemden yüklü miktarda borç bırakıldığı iddiasına ilişkin, "Görev yaptığımız dönemde yapılan yatırımlar ile ilçemiz yatırım performansı olarak bölgenin en iyi belediyelerinden biri oldu." denildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ​31 Mart'taki yerel seçimlerden sonra Kocaköy Belediyesi yeni yönetiminin belediye binasına afiş asmak suretiyle gerçekle hiçbir ilgisi olmayan asılsız bilgiler vererek, kamuoyunu yanlış yönlendirdiğinin anlaşıldığı bildirildi.

KAYYUM DÖNEMİNDEKİ HARCAMA

İlçe halkına hizmet etme şerefine nail oldukları 2 yıllık süreçte kanalizasyonu olmayan, doğru dürüst yol ve kilitli parkenin olmadığı, vatandaşların çamur ve toz içinde günlük hayatını devam ettirdiği, tüm mahallelerinde çöplerin toplanmadığı, 20 yıldır belediyeyi yönetenlerin hizmet yapmadığı, vatandaşlarımızdan esirgediği yatırımların yapıldığı kaydedilen açıklamada, yatırımların, bundan sonra belediye hizmetlerini aksatmayacak şekilde projelendirildiği ve ödemelerin buna göre taksitlendirildiği belirtildi.

"Görev yaptığımız dönemde yapılan yatırımlar ile ilçemiz yatırım performansı olarak bölgenin en iyi belediyelerinden biri oldu. Buna tüm Kocaköylü hemşehrilerimiz şahitlik edecektir." denilen açıklamada, şunlara yer verildi:

YATIRIMLARA YAPILAN ÖDEMELER

"Yatırımlar için İller Bankası'ndan proje karşılığında 6 milyon 145 bin lira uzun vadeye yayılmış ödenebilir taksitlerle kredi alınmıştır. Alınan kredi ile vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin 16 mahallede toplam 250 bin metrekare parke yapılarak vatandaşlarımıza temiz ve sağlıklı bir ortam sağlanmıştır. Yatırım amaçlı krediler 2018 ocak ayından beri taksitler halinde ödemesi yapılmaktadır. İller Bankası borcu dışında kamuya ait bir kuruş borcu yoktur. 15 Nisan 2019 tarihi itibarıyla belediye kasasında 447 bin lira kullanılabilir nakit mevcuttur. Firmalara ait borç olarak gösterilen miktar ile vatandaşlarımızın ihtiyacı ve talebi doğrultusunda 2019 yılı gelirleri göz önünde bulundurularak ödeme planlaması yapılan muhtelif mahallelerde 33 bin 600 metrekare parke taşı ile yol yapımı, ilçemizin manevi değerlerinden Şeyhşarefettin Türbesinin onarımıyla ilgilidir."

BELEDİYENİN TEK KURUŞU HARCANMADI

Ulu Cami'nin restorasyonu işinin finansmanı Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı aracılığıyla yapılan protokol ile sağlandığı aktarılan açıklamada, belediyenin tek kuruşunun harcanmadığı vurgulandı.

Belediyenin bütçesi göz önüne alındığında, kullanılan kredinin geri ödemesinin cüzi bir orana tekabül ettiği ve kesinlikle hiçbir hizmeti aksatmayacak miktarda olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar yer aldı:

TAHSİS EDİLEN YERLERİN GEREKÇESİ

"Kocaköy halkı, kendi oylarıyla seçtiği belediye yönetiminden bahane değil hizmet beklemektedir. Zira Belediye Başkanlık makamı çözüm, icraat ve hizmet makamıdır. 8 halı saha, belediye başkanlığımız süresi içerisinde finansmanının yüzde 100'ünün Spor Toto Genel Müdürlüğünün sağladığı okul bahçesi ve hazine arazisi üzerine yapılmıştır. Belediyenin tek kuruş parası kullanılmamıştır ve burası gençlerimizin kullanımına açıktır. Kardeş belediye Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan taziye yerinin üst katı atıl durumda kalacak olması nedeniyle Kocaköylü kadınların toplumsal ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla Aile Destek Merkezine tahsis edilerek işlevsel hale getirilmiştir. Çaytepe mahallesi 232 parselde bulunan arazi Büyükşehir Yasasından önce ilçe özel idare müdürlüğüne ait mülk olup arazi üzerinde 2014 yılında Çaytepe Ortaokulu yapılmıştır. Yapılan tahsis ile sadece resmi prosedürler yerine getirilmiştir. Yeni bir tahsis söz konusu değildir."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi