Görüş Bildir

Bozdağ: DEAŞ ve terör örgütleri en büyük zararı Müslümanlara vermektedir

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 34'üncü İl Müftüleri İstişare Toplantısı Ankara'nın Haymana ilçesinde bulunan bir otelde düzenlendi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, il müftüleri ve davetliler katıldı. Program İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Bozdağ: DEAŞ ve terör örgütleri en büyük zararı Müslümanlara vermektedir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam dünyasının sıkıntılı süreçlerden geçtiğini söyledi. Müslümanların en temel sorununun parçalanmak olduğunu belirten Erbaş, "Birbirlerine duyarlı, bağlı ve yan yana olması gereken Müslümanlar maalesef dağılmıştır. Ötekileştiren, suçlayan değil yapıcı bir dil kullanalım. Güçlü bir İslam dünyası insanlığın güvenliğini temin edecektir. Hak, hukuk, adalet arayan insanlığın umudu olacaktır" diye konuştu.

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, "DEAŞ terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin tamamı en büyük zararı Müslümanlara vermektedir. Bakın işte son şehitlerimizden Uzman Çavuş Osman Sürmen. Nasıl şehit oldu biliyor musunuz? İşte teröristler kitabımız Kuran’ın içerisine patlayıcı koyuyorlar, tuzaklıyorlar, bizim kahraman askerimiz Kuran yerde olmasın diye o kitabı eline alıyor ve Kuran-ı Kerim patlıyor orada şehit oluyor. Bunlara ‘din düşmanı’ dediğimizde bazı zavallılar ayağa kalkıyor" dedi.

Bozdağ ayrıca il müftülerine seslenerek düzenlenen Kuran kurslarına daha çok öğrenci gelmesi için çalışma yapılmasını istedi, kendisinin de öğrenci göndereceğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi