Görüş Bildir

Bozdağ'dan af, bedelli ve OHAL açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bedelli askerlik, af ve OHAL'e ilişkin açıklamalar yaptı.

Bozdağ'dan af, bedelli ve OHAL açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bedelli askerlikle ilgili "Bu konu 1 Ekim'den sonra parlamento açıldıktan sonra gündeme gelecektir" dedi. Gündemlerinde af olmadığını söyleyen Bozdağ, Tayyip Erdoğan'ın 'Seçimden sonra ilk iş' dediği OHAL'in kaldırılmasına ilişkin ise "İrade çok açık; bu da OHAL'in kaldırılması, ancak zaman konusunda herhangi bir karar alınmış değil" dedi. Bozdağ, Erdoğan'ın bugüne kadar cumhurbaşkanlığı görevini tarafsız yaptığını da söyledi.

'CUMHURBAŞKANI GÖREVİNİ TARAFSIZ YAPTI'

Bozdağ, "Partili olmak görevini bağımsız ve tarafsız yapmaya engel değildir. Sayın İnce de seçilse partili bir cumhurbaşkanı olacaktı. Elbette Cumhurbaşkanı görevini tarafsız yaptı, bundan sonra da tarafsız olacaktır. Anayasa'daki yeminde de görevdeki tarafsızlığından bahsediyor. Siyasi tartışmalardaki tarafsızlığından bahsetmiyor. Yüzde 50+1'le seçilen bir cumhurbaşkanı milleti dışlayabilir mi? Herkesin başka seçmen kitlelerinden oy alacak bir dil oluşturması lazım. AK Parti her seçimde oyunu bundan arttırıyor" dedi.

'DİKTATÖR LAFI İFTİRA'

Bozdağ, Erdoğan'a yönelik 'diktatör' yorumları için de "Diktatörlük, tek adamlık lafları iftiradır. Yeni sistem tek adamlığa izin vermiyor" dedi.

'İNCE DEMOKRAT BİR TUTUM TAKINMADI'

İnce'nin basın toplantısında TRT'yi salondan çıkarmasını eleştiren Bozdağ, "Yaptığı ilk iş TRT temsilcilerini ilk basın toplantısından kovmak oldu. Çok yanlış yaptı. Siz böyle yaptınız ama bak ben böyle yapıyorum diyerek onlara bu hareketi yapsa daha doğru yapmış olacaktı. Bu demokrat bir tutum mu? Değil. AA'ya karşı yaptığı tutum da böyle. Sayın İnce demokrat bir tutum takınmadı" dedi.

Bozdağ'ın bedelli askerlik, OHAL ve af tartışmalarına ilişkin söyledikleri şöyle:

'BEDELLİ EKİM'DEN SONRA GÜNDEME GELECEK'

"Takvimini tam söyleme imkanı yok ama genel işleyişle alakalı bir yorum yapabilirim. Cumhurbaşkanı ve vekillerimizin yemin ederek göreve başlaması lazım, parlamento 1 Ekim'e kadar ara verecek ve sonuçta bedelli konusunda Ekim'den sonra gündeme gelecektir. Bedelli KHK ile alınacak bir karar değil, Meclis açıldıktan sonra bu konuda gereği yapılacaktır, bu bizim de milletimize taahhüdümüzdür. Bu konu bu yıl içinde hallolacaktır.

OHAL: ZAMAN KONUSUNDA BİR KARAR ALINMIŞ DEĞİL

Bunun taahhüdünü genel seçimden önce verdik, süresi dolduğunda kendiliğinden kalkar. 19 Temmuz da bunun şu andaki tarihi. Bu konu henüz şu anda konuşulmuş değil ancak konuşulacaktır. İrade çok açık; bu da OHAL’in kaldırılması, ancak zaman konusunda herhangi bir karar alınmış değil.

GENEL AF

Af şu anda gündemimizde yok.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi