"Bu etkinlik İslami birliğin oluşabileceğini bize gösteriyor"

Diyarbakır'daki "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine Gana, Tanzanya ve Fildişi Sahili'nden katılan ziyaretçiler, bu tür etkinliklerin İslami birliğin oluşabileceğini bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temalı "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği yüzbinlerin katılımıyla tarihi bir ana sahne oldu.

Etkinliğe, yurt içi yanı sıra Irak Kürdistanı, İran Kürdistanı, Lübnan, Gana, Tanzanya ve Fildişi Sahili gibi ülkelerden katılanlar bu tarihi ana tanıklık etti.

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği katıldıklarından dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden etkinliğin farklı simaları olan Gana, Tanzanya ve Fildişi Sahili'nden siyahiler, bu tür etkinliklerin İslami birliğin oluşabileceğini bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

"Bu etkinlik İslami birliğin oluşabileceğini bize gösteriyor"

Fildişi Sahili'nden İsa Konda, "Biz müslümanları bu etkinlikte bir araya getiren Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Farklı ırklardan insanları bir araya getiren bu etkinlik gerçekten çok muhteşem görünüyor. Bu etkinlik İslami birliğin oluşabileceğini bize gösteriyor. Bu etkinliğe tüm insanlığa gönderilen ve onları karanlıktan aydınlığa ulaştıran, kula kullaktan çıkarıp Allah’a kulluğa yönelten büyük bir medeniyetin lideri Muhammed bin Abdullah’ı (sallallahualeyhivesellem) anmaya, anlatmaya ve yolunu yaşatmaya geldik." diye konuştu.

Müslümanların, daima Hazreti Muhammed'e salat ve selam getirmesi gerektiğini vurgulayan Konda, "Her zaman onun ahlakı ve adabı ile yaşamamız gerekir. Peygamber efendimizin siretini bol bol okumalıyız. Ashabına, ailesine ve onunla birlikte yaşayan gayri müslimlere karşı davranışları, muamelesi nasıldı bunu çok iyi anlamamız lazım. Çözüm için onun yanına gelen insanlara ne gibi çözümler veriyor, nasıl yardımcı oluyor bunu çok iyi okumamız ve anlamamız gerekiyor ki biz de insanları, onun göstermiş olduğu şekilde islah etmeye çalışalım." ifadelerini kullandı.

"Etkinlik hakkında insanlarıma çok şey anlatacağım"

Diyarbakır'daki bu etkinliğe ilk defa katıldığını ve büyük bir memnuniyet duyduğunu aktaran Ganalı Nurul Hak Yehuza ise "Hayatımda bir sürpriz oldu. Çünkü buraya dünyanın bir çok yerinden, Lübnan'dan, İran'dan, Afrika'dan, Tanzanya'dan insanlar geldi. Etkinlik hakkında insanlarıma çok şey anlatacağım, çünkü insanlar buraya bir fayda sağlamak yada başka amaç dışında gelmedi; sadece Peygamberimiz Muhammed'e (Sallalahu Aleyhi Vesellem) olan aşkları için gelmişler. Ona olan sevgilerini ve birlikteliklerini göstermek için buraya gelmişler. Çünkü İslam, bizden bir olmamızı istiyor. Ayrıca bizim anahtar bir noktamız var; o da Kur'an-ı Kerim'dir ve Muhammed (Sallalahu Aleyhi Vesellem) bütün Müslümanlar için bir semboldur. Yani Müslümanlar nereye giderlerse gitsinler, sadece bir kişiyi temsil etmeleri gerekir, başka kimseyi değil;  o da Muhammed'dir." diye konuştu.

İstanbul'da ilahiyat okuyan Tanzanyalı Abdulaziz de, alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'e olan sevdaları için bugün Diyarbakır'a gelerek toplandıklarını söyleyerek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz