Bu Manzaramızı Dünya Görsün!

Akgönül, "Bu manzaranın tüm dünya tarafından görülmesini istiyoruz. Peygamberden kopuk bir hayat olamaz"

Bu Manzaramızı Dünya Görsün!

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Platformunca "Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" konulu etkinlik gerçekleştirildi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekerekiya Yapıcıoğlu ve Genel Başkan yardımcıları da olmak üzere diğer siyasi parti temsilcileri, Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Altındağ, STK yetkilileri, âlim, aydın, yazar, kanaat önderinden birçok kişi Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine iştirak etti.

Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım Diyarbakır’ın iman ve İslam şehri olduğunu söyledi. Burada sadece peygamberin doğum gününü ihya etmek için bulunduklarına işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Şu anda Mısır zindanlarında bulunan mazlumların yüreklerine su serptiniz, Filistin sokaklarındaki mazlumları güldürdünüz. Suriye'de, Halep'te evleri viran olmuş o insanlara sahipsiz olmadıklarını en gür sedayla duyurdunuz. Daha dün Sur’da yıkılmış evleri yürekleri mahsun olmuşlara, 'Sahipsiz değilsiniz, sizin elinizden tutan peygamber sevdalıları var' dediniz."

ADALETSİZ, ZULÜMLER KOL GEZİYOR

Adaletsiz, zulümlerin kol gezdiği bir dönemde yaşanıldığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyaya birileri eğer adalet getirecekse bu ne ABD, Rusya, İsrail, Avrupa ne de BM olacak. Bir tek güç getirecek o da Müslümanlar olacak. Buna kesinlikle inanın ve bunun için gayret edin. İnşallah Diyarbakır'da, Batman'da Mardin'de, Şırnak'ta üretilen bu peygamber sevgisi sadece cihana yayılmakla kalmayacak, adaleti, hakkaniyeti, şehadeti ve sevdayı da yayacak."

6-7 Ekim’de kurban eti dağıtırken PKK'lı teröristlerce katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını hatırlatan Yıldırım, "Yasin, sen elindeki o kurban etini mazlumlara götürmek için seferber oldun ama o mazlumlara eti ulaştıramadın. Allah'ın huzuruna boynu bükük bir biçimde gittin. Boynun bükük olmasın ey yiğit delikanlı, bak ektiğin tohumlar meyveye durdu. Diyarbakır meydanı çiçekler açtı. O çiçekler bambaşka bir noktaya gelecek ve bütün çorak toprakları Allah'ın izniyle yeşertecek." şeklinde konuştu.

PEYGAMBERDEN KOPUK HAYAT OLMAZ

Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Adnan Akgönül de etkinliğe vatandaşların yoğun bir katılım gösterdiğini söyledi. Program için aylardır hazırlık yaptıklarını vurgulayan Akgönül, şöyle devam etti: "Vatandaşlar konu peygamber olunca kayıtsız kalmadı ve alana akın etti. Hazreti Muhammed'in doğumu bizleri tekrardan bir araya getirdi. Bu manzaranın tüm dünya tarafından görülmesini istiyoruz. Peygamberden kopuk bir hayat olamaz. Peygamberin sevgi ve muhabbeti mutlaka gönüllere yerleşmelidir. O sevgi ve muhabbet gönüllere yerleştiğinde insanlar dünya ve ahiret saadetine kavuşacaktır."

PROBLEMLER HASTALIKTIR

Coşkulu kitleye Kürtçe olarak hitap eden İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, İslam âleminin içinde bulunduğu sorun ve problemleri hastalık olarak nitelendirerek, hak ve adaletin ancak peygamberlerle ve vahiyle yerine gelebileceğini söyledi. Şimşek, "Bizler öncelikle kendimizden başlayacağız. Bugün bizler bu halden kurtulmak istemezsek Allah bizi bu halden kurtarmaz. Bizler inanmalıyız ki kurtuluş Kur'an ve Peygamber’dedir. Bizler de Peygamberin sahabeleri gibi birlik olacağız, kardeş olacağız. Resulullah’ın bize emanet bıraktığı Kur'an ve sünnete sarılacağız. Bizlerden her biri kalbimizde Allah ve Resulünün sevgisini taşıyacağız. Bizler bu halden kurtulmayı istediğimiz gün kurtulacağız. Hak, adalet, şefkat ve merhamet aramızda yayılacaktır.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz