Bugün Miraç Kandili

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in(S.A.V) Allahü teâlâ'nın huzuruna yükseldiği gün olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün idrak edilecek.

Bugün Miraç Kandili

İslam aleminde "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün idrak edilecek.

SEMAYA YÜKSELİŞ

Miraç Kandili, 19 Mart'ta başlayan "üç aylar"ın ilki recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. İslam inancına göre, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V), Miraç gecesi, Allahü teâlâ'nın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V), bu yolculuğunda, ''Burak'' adlı binekle seyahat ettiği ifade edilir.

BEŞVAKİT NAMAZ FARZ

Beş vakit namaz miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.  Ayrıca bu gece Allahü teâlâ , Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

DİYARBAKIR'DA ETKİNLİK

Diyarbakır'da İl ve İlçe Müftülükleri Miraç Kandili nedeniyle kendi bölgelerinde çeşitli etkinlikler organize edecek. Sur ilçesindeki Tarihi Ulu Camii ve Hazreti Süleyman Camii, Kayapınar ilçesinde ise Bediiüzaman, Cebeli Nur, İmam Şafii Caminde, Yenişehir ilçesinde de Ofis, Berat ve Abdulcelil camilerinde, Bağlar ilçesinde ise Muhmadiye ve Şefif Efendi ile Kaynartepe Camii'de mevlid-i şerif okutulacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz