Görüş Bildir

Bursa'da FETÖ operasyonu; 20 işadamı adliyede

Bursa'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan aralarındaki eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunan 171 şüphelinin sorgusu devam ediyor. Polis sorgulaması tamamlanan 20 kişiyi bu sabah adliyeye çıkardı.

Bursa'da FETÖ operasyonu; 20 işadamı adliyede
Başarısız darbe girişimi ardından Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın hızlandırdığı FETÖ/PDY operasyonu kapsamında aralarında İçişleri Bakanlığı'nda bir dönem Müsteşarlık yaptıktan sonra Vali olarak atandığı Bursa'da 6.5 yıl görev yapıp emekliye ayrılan Şahabettin Harput, eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar, Vergi Dairesi eski Müdürü İbrahim Soydan'ın da aralarında bulunduğu birçok bürokrat ile çok sayıda işadamı geçen hafta gözaltına alındı.
SÖNMEZ SERBEST BIRAKILDI
Sorgusu tamamlanan BTSO eski Başkanı Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve üç oğlu çıkartıldığı nöbetci savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
171 KİŞİ GÖZALTINDA
Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon kapsamında 90'ı işadamı çoğu bürokrat ile FETÖ örgütünün 'Bursa imamları' olmak üzere toplam 171 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden FETÖ ile direkt bağlantılı olanlar Emniyet Müdürlüğü Tererlö Mücadele Şubesi'nde, örgüte para yardımında bulunup gelir sağladığı öne sürülenler ise, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nde sorgulanıyor. Şüphelilerden ifadeleri alınan 20 işadamı bu sabah güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartıldı. Şüpheliler, 'Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' suçundan 4 cumhuriyet savcısına ifade veriyor.
Yetkililer, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sogrulaması devam eden Şahabettin Harput ve diğer bürokratların önümüzdeki hafta adliyeye çıkatılabileceğini söyledi.

DHA
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi