Bütün insanlık için terör dursun!

Güneydoğu'da halk teröre tepki yürüyüşünün yansıra, polis merkezlerine moral ziyaretinde bulunuyor. Diyarbakır'da şehitler adına giyabi cenaze naması kılınırken, ortak deklarasyonda; "Bütün insanlık için terör dursun" çağrısı yapıldı.

Bütün insanlık için terör dursun!

Güneydoğu'da halk teröre tepki yürüyüşünün yansıra, polis merkezlerine moral ziyaretinde bulundu. Diyarbakır'da şehitler adına giyabi cenaze naması kılınırken, ortak deklarasyonda; "Bütün insanlık için terör dursun" çağrısı yapıldı.

GIYABI CENAZE NAMAZI

Diyarbakır'da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, İstanbul'daki terör saldırısına şehit olan 44 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı. Merkez Sur İlçesi'ndeki Ulu Camii'nde kılanan cenaze namazının ardından STK temsilcileri, caminin bahçesinde ortak basın açıklaması yaptı.

Sivil toplum kuluşları adında hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer, terörün bir insanlık suçu olduğunu belirterek, terörün bir hak arama aracı olmadığını söyledi. Tuncer, şöyle konuştu:

BÜTÜN İNSANLIK İÇİN DURSUN

"Bu terör saldırısında her ne kadar güvenlik güçlerimiz hedef alınmışsa da, aslında ülkemizin ve 78 milyonun birliğini ve beraberliğini hedef alan bir terör saldırısıdır. Milletimiz, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin hep yanında olacaktır. Aziz milletimiz terör karşısında dik duruşundan taviz vermeyecek, terörü susturacak şey milletin birlik ve beraberliği olduğunu gösterecektir. Bütün insanlık için terör dursun diyoruz. Acımız büyük ama bu acıyı ülke olarak daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız. Ülkemizi ve bizleri, demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyecekler. Bu saldırıyı gerçekleştirilenlerin amacı bizleri yıldırmak, korkutmak ise bilmeliler ki, bizler demokrasi, insan hakları, yaşam hakı için bu ülkede barış içinde, huzur içinde yaşamak için elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar sergilmeye devam edeceği. Düne göre bugün daha da kararlıyız.

TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR

Bilinmelidir ki, terör bir insanlık suçudur ve  asla hak arama aracı değildir. Hiçbir sorun terör ve şiddetle çözülemez. İnsan hayatını hiçe sayan ve bölgemize büyük zarar veren terör saldırıları bazen DEAŞ, bazen PKK, bazen TAK, bazen DHKP-C eli ile gerçekleştirilmektedir. Bizim için bunlar arasında hiçbir fark yoktur. Birçok masum insan hayatını kaybetti. Anaların yüreğine acı düştü, evlatlar yetim kaldı. Bölge ve ülke ekonomisi zarar gördü. En büyük zararı da kendi cenazelerinde 'Ne bizim hakkımızı savun ne de bizi öldür' diyen Kürtler gördü."

EMNİYET NOKTALARINA ZİYARET

Terör saldırılarını protesto etmek ve polise destek için Ak Parti Diyarbakır Gençlik Kolları üyeleri, dün akşam kentin değişik noktalarında bulunan polis kontrol noktalarına destek ziyareti düzenledi. Polis kontrol noktasındaki polislere destek ziyareti yapan AK Parti Gençlik kolları üyeleri polislere sıcak içecek ikramında bulunurken, polisler ise destek ziyaretinden dolayı Gençlik Kolları üyelerine teşekkür etti.

SİİRT'TE TERÖRE PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Diriliş Başkanları Derneği'nin Siirt'te düzenlediği terörü protesto yürüyüşüne yaklaşık 100 kişi katıldı. Beşiktay'taki patlamada şehit olanlar için dernek binası önünden hükümet konağına kadar yürüyen protestocular, sık sık, 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganları attı. Burada konuşan Siirt Diriliş İl Başkan Yardımcısı Şeraffettin Yeşilgök, haince arkadan vuran, pusuya düşüren, bu vatanın evlatlarına kast eden terör odaklarını lanetlediklerini belirterek, "Ülkemizin zor bir sınanma döneminden geçtiği şu günlerde, İmam Hatip camiası olarak bu ülkenin temel taşı olan kardeşliğimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunlara dikkat çekmeyi vazifemiz biliyoruz" dedi.

POLİSLERE MORAL ZİYARETİ

Siirt'te özel bir okulda okuyan öğrenciler, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla kentte kontrol noktalarında görev yapan güvenlik güçlerine moral ziyaretinde bulundu.

Okul yöneticileri ve öğretmenleriyle polisleri ziyaret ederek, başsağlığı dileyen öğrenciler, güvenlik güçlerine Türk bayrağı ve dua verdi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ulusinan, öğrencilere meslekleriyle ilgili bilgi verdi.

Bir öğrencinin, "Üşümüyor musunuz?" sorusu üzerine Ulusinan, "Biz sizin güvenliğiniz için varız. Soğuk da olsa sıcak da olsa biz görevimizi yapacağız. Siirt bizim kontrolümüz altında. Siirt'e bizim haberimiz olmadan kimse girip çıkamaz. Tüm kötü niyetli şahısları yakalarız, suçlu bırakmayız. O yüzden gönlünüz rahat ve ferah olsun." ifadelerini kullandı.

Okulun kurucusu Doç. Dr. Cahit Epçaçan ise İstanbul'daki hain terör saldırısının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Güvenlik güçlerinin ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak için her koşulda görev yaptığına işaret eden Epçaçan, "Okul olarak her zaman polislerimizin yanında olduğumuzu göstermek, çocuklarımıza vatan ve bayrak bilincini aşılamak için kentteki bütün kontrol noktalarını gezip, polislerimize Türk bayrağı ve dua hediye etmek üzere yola çıktık." şeklinde konuştu. Epçaçan, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Öğrenciler daha sonra polislerle hatıra fotoğraf çektirdi.

MİDYAT'TA İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Terörü protesto ve polise destek etkinliklerinden biri de Mardin'in Midyat ilçesinde gerçekleştirildi. İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen çifte bombalı terör saldırısında şehit olan polisler için İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu ve 75 Yıl İMKB Ortaokulu'ndan yaklaşık 50 öğrenci, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman'ı makamında ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bundu. Burada Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Merve Yavuz Kuran'ı Kerim okurken, Sümeyye Sağlam da okunan ayetin Türkçe tercümesini okudu. Ardından aynı okulun meslek dersleri öğretmeni Mehmet Emin Kaya, şehitler için dua etti.

Öğrencilerin ziyareti ile ilgili konuşan İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, "Bundan önceki ve bu saldırıyı yapan ne köpekler, ne köpeklerin tasmasını taşıyan eller başarılı olmadılar, olamayacaklar. Biz millet olarak bir ölürsek bin diriliriz. Bundan önceki tarihlerde de fırsat vermedik bu köpeklere, bundan sonra da vermeyeceğiz Allah'ın izniyle. Şehitlerimizin mekanı cennettir. Ruhları şad olsun" dedi.  İlçe Mili Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise, İstanbul'daki saldırının bütün millete yapılan bir saldırı olduğunu belirtti.

ŞIRNAK'TA BASIN AÇIKLAMASI İLE TERÖR SALDIRISI KINANDI

Şırnak'ta da, Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanlığı, İstanbul'da Çevik kuvvet polislerine yönelik düzenlenen bombalı terör saldırısı yapılan basın açıklaması ile kınadı.

ŞIRNAK'TA GAZİLER FEDERASYONU BAŞKANI

Şırnak Şehit Gazi ve Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, il binasında 6 derneğin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında, İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Güngör, saldırının tek hedefinin ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine darbe vurmak olduğunu kaydetti.

Güngör, böyle hain saldırılardan medet umanların gaflet içinde olduğunu belirterek, "Bu vatan hainleri hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Hiçbir kalleş saldırı hiçbir hain pusu, milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir.  Hainler bilmelidir ki; gerçekleştirilen bombalı saldırıda ve vatan savunması için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz Türk ulusunun yüreğinde, sonsuza dek yaşayacaklardır." diye konuştu.

"Milletimiz tarihini destanlarla yazmış, bağımsızlığı için kahramanca mücadele vermiştir. Terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur. Yaşanan bu saldırıya karşı federasyon olarak askerimizin, polisimizin yanında, devletimizin de emrindeyiz." diyen Güngör, terör örgütleri PKK, DEAŞ ve FETÖ'yü nefretle kınadıklarını aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz