Büyük korku yaşandı

D.Ü Radyoloji bölümünde çıkan yangın büyük korkuya neden oldu. Hastaların tahliyesi ve itfaiyenin yoğun müdahalesi sonucu büyük bir facia atlatıldı. Yangın nedeni araştırılıyor.

Büyük korku yaşandı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Bölümü'nün yanındaki teknik bakım servisinde, öğlen saatlerinde yangın çıktı. Yangın dumanı bütün binaya yayılınca, servislerdeki hasta ve yakınları tahliye edildi. Yangının çıktığı bölüme yakın olan ameliyathaneler ile yoğun bakımdaki hastalar, ambulanslarla başka hastanelere nakledildi. Belediye itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın bir süre sonra kontrol altına alınarak, büyük bir facia kıl payı atlatılırken, duman tahliyesine başlandı.

RADYOLOJİ BÖLÜMÜNDE

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde saat 13.00 sıralarında zemin katının 2 kat altında bulunan Radyoloji bölümünün yanındaki Teknik bakım servisinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Duman hastanenin bütün katlarına yayılırken, hasta ve yakınları da hızla tahliye edildi.

YANGIN BİNAYI SARINCA

Yangının çıkış noktasına yakın olan ameliyathanelerde bulunan hastalar ile yanındaki yoğun bakım ünitesinde tedavi görenler çıkarılarak ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi. Korku va paniğe neden olan hastane yangınına itfaiye ekipleri müdahale ederken, yaklaşık bir saat sonra alevler kontrol altına alındı ve duman tahliyesine başlandığı belirtildi.

FACİA KIL PAYI ATLATILDI

Büyük bir facianın kıl payı atlatıldığı yangınla ilgili  DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül açıklama yaptı. Gül, yangının öğle saatlerinde eksi ikinci katta radyoloji cihazlarına enerji veren kesintisiz güç kaynağı ünitesinin bulunduğu yerde meydana geldiğini söyledi. Bu ünitede bulunan güç kaynaklarının yeni alındığını ve bakım onarımlarının yeni yapıldığını ifade eden Gül, yangının güç kaynaklarında meydana gelen ısınmadan kaynaklı olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Yangın nedeniyle dumanın üst katlarda da etkili olduğunu, itfaiye ekiplerinin dumanın tahliyesi için çalışma yürüttüğünü aktaran Gül, "Yangın kontrol altına alındı, şu an duman tahliyesi yapılıyor." dedi.

AMELİYATHANEDEKİ HASTALAR

Afet programlarının olduğunu, itfaiyelerinin ve bu eğitimi almış ekiplerinin bulunduğunu anlatan Gül, "Yangının ilk çıkışıyla afet ekimiz yangına müdahale etti. Ancak ekibimiz yetersiz kalabilir düşüncesiyle AFAD ve belediye ekipleri de sevk edildi." diye konuştu.

Yangının çıkış yerinde hastaların bulunmadığını vurgulayan Gül, ameliyathanedeki ameliyatların hızlı bir şekilde tamamlanarak, hastaları başka yerlere naklettiklerini kaydetti.

Gül, hastanede herhangi bir sıkıntının kalmadığını ifade ederek, "Allah'a şükür herhangi bir can kaybı ve zehirlenme olmadı. Çünkü çok acil bir müdahale yaptık. Bu müdahale sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı. Sadece yangının çıkarttığı duman nedeniyle bir panik yaşandı, onun dışında bir sıkıntı olmadı." şeklinde konuştu.

Kazayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatılırken, dumandan etkilenen iki hastane görevlisinin ise ilk müdahaleden sonra taburcu edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz