Görüş Bildir

Büyükleri gelsin ben Dicleliyim!

Diyarbakır Şehit Dicle'ye gözyaşı döktü. Kentte olağanüstü önlemler alınırken, cenaze Hava Şehitliğine defnedilirken, acılı baba Adnan Dicle "İnsan kalleşçe vurmaz. Onların büyükleri gelsin, onların kalleşçe büyükleri gelsin. Ben Dicleliyim" diyerek feryat etti.

Büyükleri gelsin ben Dicleliyim!

Merkez Yenişenir ilçesi Şehitlik semtinde geçen pazartesi günü evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda sırtından vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede önceki gün şehit olan 22 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Bilal Dicle, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

BABANIN YÜKSELEN FERYADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törende şehidin babası Adnan Dicle, "İnsan kalleşçe vurmaz. Onların büyükleri gelsin, onların kalleşçe büyükleri gelsin. Ben Dicleliyim. 35-40 yıldır. Ben herkesin taziyesine, hastalığına, fakirliğine koştum. Benim oğlum kime bir tokat vurdu" diyerek feryat etti.

KARA VE HAVA ŞEHİTLİĞİ

Sümer camiinde kılınan cenaze namazı sonrasında Şehit Bilal Dicle için, Kara ve Hava Şehitliğinde ikinci  bir tören düzenlendi. Burada özgeçmişinin okunmasının ardından dualar edildi. Şehitlik çevresindeki evlerde oturan kadınlar da pencere ve balkonlardan dua okudu. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Bilal Dicle'nin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÜVENLİK ZİRVESİ YAPILDI

Cenaze töreninden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki vali ve komutanlar güvenlik toplantısı için Yenişehir'deki Jandarma Bölge Komutanlığı'na geçti. Bakan Soylu burada güvenlik toplantısı gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

Merkez Yenişenir ilçesi Şehitlik semtinde geçen pazartesi günü evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda sırtından vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede önceki gün şehit olan 22 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Bilal Dicle, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törende şehidin babası Adnan Dicle, "İnsan kalleşçe vurmaz. Onların büyükleri gelsin, onların kalleşçe büyükleri gelsin. Ben Dicleliyim" diyerek feryat etti.

ŞEHİTE CENAZE TÖRENİ

Jandarma Uzman Onbaşı Bilal Dicle için memleketi Diyarbakır'da tören düzenlendi. Merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Sümer Camisi'ndeki ilk törene yoğun katılım oldu. Şehidin yakınları cenaze namazı için cami bahçesinde beklerken, güçlükle ayakta duran baba, anne ve kardeşleri, şehidin silah arkadaşları teskin etmeye çalıştı.

ŞEHİDİN ÜNİFORMASINI GİYDİ

Anne Kamile Dicle, bulunduğu yere oturarak namazın kılınmasını beklerken, şehit kardeşinin üniformasını giyen ablası Hilal Dicle ise Bilal Dicle'nin askerlerin elindeki fotoğrafını defalarca öperek gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin diğer yakınları, "Oy Bilal ben sana kurban olayım; hani sen Diyarbakırlıydın, kimse sana bir şey yapmayacaktı. Hani 'Ben Diyarbakır çocuğuyum kimse bana bir şey yapmaz' diyordun oğlum, sana nasıl kıydılar" diyerek feryat etti.

CENAZEYE BAKAN DA KATILDI

Sümer Camisi'nde kılınan cenaze namazına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'un yanı sıra güvenlik toplantısı için kente gelen bölge valilileri, jandarma komutanları, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, kamu kurum müdürleri, şehidin yakınları ile arkadaşları katıldı.

UZUN SÜRE OMUZLARDA TAŞINDI

Cenaze namazının ardından Şehit Bilal Dicle'nin naaşı, cenaze aracına konularak, kortej oluşturuldu. Protokol ve şehidin yakınları kortej önünde yürüyüşe geçti. Kalabalık sık sık 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Şehit Dicle'nin cenaze aracına kapanan bir yakını, "Böyle olmaması lazımdı. Allah peygamber hakkı için buna çözüm bulun, çözüm" diyerek feryat etti.

'ONLARIN KALLEŞÇE BÜYÜKLERİ GELSİN'

Baba Adnan Dicle ise kortej yürüyüşü sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte durarak açıklama yaptı. Baba Dicle, "İnsan kalleşçe vurmaz. Onların büyükleri gelsin, onların kalleşçe büyükleri gelsin. Ben Dicleliyim. 81'den beri şehitlikte oturuyorum. 35-40 yıldır. Ben herkesin taziyesine, hastalığına, fakirliğine koştum. Benim oğlum kime bir tokat vurdu. Diyordu, 'Baba ben Diyarbakır'a geldim. Kendi memleketime.' Benim oğlumu öldüremediler. Benim oğlum benim içimde yaşıyor yaşıyor" dedi.

KARA VE HAVA ŞEHİTLİĞİ

Kortej daha sonra Diyarbakır Kara ve Hava Şehitliği'ne gelerek buradaki törene katıldı. Şehit Bilal Dicle'nin özgeçmişinin okunmasının ardından dualar edildi. Şehitlik çevresindeki evlerde oturan kadınlar da pencere ve balkonlardan dua okudu. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Bilal Dicle'nin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÜVENLİK ZİRVESİ YAPILDI

Cenaze töreninden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki vali ve komutanlar güvenlik toplantısı için Yenişehir'deki Jandarma Bölge Komutanlığı'na geçti. Bakan Soylu burada güvenlik toplantısı gerçekleştirdi.

VALİLER VE İL EMNİYET MÜDÜRLERİ

Soylu'nun başkanlık ettiği toplantıya Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Batman Valisi Ahmet Deniz, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Bingöl Valisi Ali Mantı, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Bölge Jandarma Komutanı Halis Zafer Koç ve Elazığ, Bingöl, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Muş ve Tunceli İllerinin İl Jandarma Komutanları ve İl Emniyet Müdürleri katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi