Görüş Bildir

ByLock'cu 25 kişiye baskın!

Diyarbakır'da Başsavcılık FETÖ soruşturmasında dün sabah şafak eş zamanlı operasyon düzenlendi. ByLockcu 25 kişi yakalanırken, Rektör Saraç'ın yargılandığı davad ise, Mahkeme dönemlerinde üniversiteye alınan personellerin incelenmesine karar verdi.

ByLock'cu 25 kişiye baskın!

Diyarbakır'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) Diyarbakır'da yürütülen soruşturma kapsamında, dün çeşitli adreslerde şafak operasyonu yapıldı. Yakalama kararı çıkarılan ve Bylock kullandıkları tespit edilen 25 kişi gözaltına alında. FETÖ davasında tutuklu bulunan Dicle Üniversitesi eski rektörü Ayşegül Jale Saraç'ın tahliye talebini reddeden mahkeme, Saraç'ın döneminde üniversiteye alınan personellerin ayrıntılı bir şekilde incelenmesine karar verdi.

ŞAFAKTA FETÖ OPERASYONU

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 47 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY'ye yönelik Diyarbakır merkezde, önceden belirlenen bazı adreslere eş zamanlı şafak operasyonu gerçekleştirdi.

İKİ ENGELLİ BİR HASTA VAR

Operasyonda FETÖ terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle aralarında ev kadınlarının da bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca 47 şüpheli arasında bulunan şüphelilerden 2'sinin engelli olduğu birinin ise devlet hastanesinde halen tedavisinin devam ettiği belirlendi.

SORGULAMAYA BAŞLANDI

Cumhuriyet savcısının talimatıyla engelli şüphelilerin ifadesi evinde alınırken, hasta şüphelinin ifadesinin de hastanede alınacağı öğrenildi. Firarda bulunan 22  şüphelilnin ise yakalanmasına yönelik operasyonlar kapsamlı devam ediyor. Gözaltına alınan 25 şüpheli, Organize Suçlar Şubesinde sorguya alındı. Şüphelilerin sorgulama işlemlerinin ardından, Adliye'ye sevk edileceği bildirildi.

REKTÖR SARAÇ'IN DAVASI

Öte yandan, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ayşegül Jale Saraç ile Aytekin Sır, tutuksuz yargılanan sanık Sabri Eyigün ve Arslan Bilici ile avukatları hazır bulundu. Heyet değişikliği nedeniyle önceki zabıtların okunarak başlayan duruşmada daha sonra tanıkların ifadeleri ile sanıkların savunmalarına geçildi.

Sanıklar savunmalarında iddianamede yer alan kendilerine  yönelik isnat edilen suçlamaları kabul etmediklerini, tahliyelerini istedi.

Kısa bir aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Ayşegül Jale Saraç ve Aytekin Sır’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

PERSONEL ALIMLARI İNCELENECEK

Mahkeme ayrıca, Dicle Üniversitesine müzekkere yazılarak, sanık Ayşegül Jale Saraç'ın rektör seçildiği 2008 yılından itibaren rektörlük görevinden ayrıldığı tarihe kadar üniversiteye alınan akademik personelin, hangi tarihte alındıkları, atama emirlerinin kim tarafından imzalandığı ve bu kişilerle ilgili olarak FETÖ üyeliği iddiasıyla kamu görevinden ihraç veya açığa alma yönünden işlem yapılıp yapılmadığının ayrıntılı bir şekilde bildirilmesinin istenilmesine, yazılacak müzekkereye işin tutuklu olduğu ve ivedilik arz ettiğinin şerh düşülmesine karar verdi. Duruşma Aralık ayına ertelendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi