Görüş Bildir

Çınar'da Sıcak Takip!

Çınarın Başaklı köyü kırsalında "dur" ihtarına uymayarak kaçan "Roj" kod adlı Cebrail Karçı adlı PKK'lı militan ölü ele geçirildi.

Çınar'da Sıcak Takip!

DİYARBAKIR'ın Çınar ilçesine bağlı Başaklı Köyü'ndeki bir eve operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan PKK'lı terörist 'Roj' kod adlı Cebrail Karçı'yı ölü olarak ele geçirdi. Diyarbakır Valiliği, öldürülen Karkçı'nın 29 Ağustos 2017 günü Diyarbakır- Batman karayolunda Siirt'e zırhl aracın nakliyesiyle görevli özel firma çalışanları Mehmet Gürses ve Mustafa Yılmaz'ın şehit edilmesi olayının failleri arasında yer aldığını açıkladı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Başaklı Köyü'ndeki bir evde terörist bulunduğuna ilişkin 23 Kasım 2017 tarihinde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na yapılan ihbara istinaden icra edilen operasyonda; 24 Kasım 2017 Cuma saat 02.15 sıralarında, 'Dur' ihtarına uymaksızın kaçmaya çalışan, Mardin Savur kırsal alanında faaliyet yürüten, 'Roj Kod' adlı Cebrail Karçı isimli terörist, kalaşnikof piyade tüfeği, 3 kalaşnikof şarjörü, 9 mm Taurus marka tabanca, 2 tabanca şarjörü, 3 el bombası, 88 kalaşnikof fişeği ve 34 tabanca fişeği ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilmiş, Cumhuriyet Savcısının talimatı gereğince 3 terörist işbirlikçisi gözaltına alınmıştır.

DUR UHTARINA UYMADI

Ölü olarak ele geçirilen örgüt üyesinin 2 'silahlı terör örgütüne üye olma', 2 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçlarından suç kaydının bulunduğu tespit edilmiştir. Silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirilen 'Roj Kod' adlı Cebrail Karçı isimli teröristin, Diyarbakır- Batman karayolunda 29 Ağustos 2017 Salı günü Siirt'e zırhlı aracın nakliyesiyle görevli özel firma çalışanları Mehmet Gürses ve Mustafa Yılmaz isimli araç sürücülerinin şehit edilmesi olayının failleri arasında yer aldığı tespit edilmiştir" denildi.

SİLVAN'DAKİ YASAK KALKTI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle bir mahalle ve mezrada ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla operasyon düzenlendiği belirtildi.

OPERASYON KAPSAMI

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince, ilçeye bağlı Çaldere Mahallesi ve Kaso mezrasında 23 Kasım saat 6.00'dan itibaren duyurulan yasaklama kararının, dün saat 19.00 itibariyle kaldırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için vatandaşlara teşekkür edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi