Cami kapanmasın Pavyon kapansın!

Her gün yüzlerce Müslüman’ın ibadet ettiği Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Akkaya M.T.A Camii’nin hemen bitişiğindeki bar'a "turizm ruhsatı" verilirken, "kadrolu imam" olduğu iddiasıyla caminin, tabelası indirildi.

Cami kapanmasın Pavyon kapansın!

Peygamberler ve Sahabeler şehri olarak bilinen Diyarbakır’a hiç yakışmayan görüntülere Söz Haber ekibi ulaştı.

Yenişehir ilçesi Aliemri 5. sokakta bulunan Akkaya Maden Tetkik Arama Camii’nin hemen yanında ve sarhoş insanların girip çıktığı avaz avaz bağırdıkları pavyonun bulunmasından dolayı caminin kapatılacak dedikoduları cami cemaatinin tepkisine neden oldu.

Cami cemaati caminin kapatılmaması gerektiğini bunun yerine pavyonun kapatılması gerektiğini belirterek Söz haber ekibine açıklamalarda bulundular.

“Allah’tan başka kimse bu camiyi kapatamaz”

Cami cemaatinden olduğunu belirten Fahri Tekeş “ Şimdi ben bunu diyorum, siz geldiniz bende cami’ye geldim hocanın odasına gittim baktım ki arkadaşlar gelmiş her halde bilgi alacaklar cami hakkında. Bilgi nedir? Söylenti var ki cami kapanacak, bende dedim ki bu Ak parti’nin döneminde eğer cami kapansa Ak Parti kapatmaz. Allah’tan başka hiç kimsenin gücü’de yoktur cami kapatmaya, biz Müslüman olarak, cemaat olarak bunu asla kabul etmiyoruz. Yalnız Vali beyden bunu istiyoruz, Vali bey bizim camimize sahip çıksın önce Allah’tan istiyoruz sonra Vali beyden istiyoruz ve büyükşehir belediye başkanından da ondan rica ediyoruz bizim camimize sahip çıksın kapatması için asla kabul etmiyoruz. Ben bir vatandaş olarak bir komşu olarak ben geldim hocayı ziyaret etmeye burada size rastladım. Bu caminin kapanma meselesi benim zoruma gitti ben bu caminin kapanmaması için tekrar vali beyden ve belediye başkanından rica da bulunuyorum benim lafım o kadar” diyerek caminin kapanmamasını dilediklerini belirtiler.

“Biz camilere muhtacız”

Cami cemaatinin kendisinden rica da bulunarak fahri imamlığa davet edilen emekli İmam Salih Akdemir ise “ Ben emekli bir imam’ım ben buraya Allah rızası için gelmişim, namaz kıldırmak için cami cemaati beni çağırdılar dediler ki Allah için bu caminin cemaatsiz kalmaması için Allah için ben burada namaz kıldırıyorum. Benim de ricam Vali beyden budur, camimizin kapanmaması için biz rica ediyoruz, arkadaşların hepsi yani cemaat her zaman söylüyorlar bu cami gereklidir çünkü bu mahallede hiç cami yoktur. Biz camilere muhtacız, her zaman istiyoruz ki gelsek burada namazımızı kılsak hem de biz her zaman dinimize namazımıza bağlıyız istiyoruz ki bu cami daimi burada kalsın kapanmaması için biz yetkililerden rica ediyoruz başta Sayın Valimizden hem de büyükşehir belediye başkanımızdan” dedi.

“Gücü yeten varsa gelsin kapatsın”

İsmini ve görüntüsünü vermek istemeyen caminin yanında esnaflık yapan kişi ise “ neden cami kapatılıyor cami kapatılacağına bu pavyon kapansın, nerde görülmüş pavyon yüzünden cami kapatılıyor. Nerde bu yetkililer neden bu işe bir el atmıyor biz bu camimizin kapatılmasına asla ve asla müsaade etmiyoruz etmeyeceğiz de gücü yeten varsa gelsin kapatsın Allah’tan başka hiç kimsenin Diyarbakır’da cami kapatamaz herkes bunu böyle bilsin” diyerek tepkisini dile getirdi.

Hem Cami yanında hem okul

Vatandaşları çileden çıkmasına sebep olan gazinonun sokak arasında olması ve her gün yarı çıplak kadınların gelip geçmesi büyük tepki çekiyor. Sarhoş insanların silahlı-sopalı kavgalarının eksilmediği gazinonun ruhsatının Kültür Bakanlığı tarafından, "Turizm ruhsatı" verildiği öğrenildi. Cami bitişiğinde olmasının dışında Yenişehir İlköğretim okuluna da sadece 80 metre mesafede olması olayın vahim boyutunu gösteriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz