Görüş Bildir

Cami yapım

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Cami Planlama ve Tasarımı Projesi” değerlendirme toplantısı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla yapıldı.

Cami yapım

Camilerin toplumun her kesimine hitap edebilen sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılayabilecek hale gelmesinin hedeflendiği projenin değerlendirme toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, planlama ve tasarım konusunda pek çok çalışmanın yapıldığını ifade ederek camilerin inşasından kullanıma kadar nasıl verimli hale getirileceğinin çalışıldığını söyledi.

CAMİ PLANLAMA VE TASARIM

Proje kapsamında camilerin yapılacağı yerin ihtiyacına göre Kur’an kursu, aile ve dini rehberlik bürosu, kütüphane, gençlik merkezi, çocuk oyun alanı, çok amaçlı salon, sergi salonu, sanat atölyesi, spor alanı, aşevi, taziye evi gibi bölümler de bulunacak. Engelliler, kadınlar ve yaşlıların erişimini kolaylaştıracak şekilde planlanacak olan camilerde kadınlar için abdesthane ve çocuk bakım mekânları da yapılacak. Proje kapsamında camiler Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin yanı sıra modern mimariden örneklerle tasarlanacak. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi