Görüş Bildir

Camilerdeki WC ücretsiz

Diyarbakır merkez ve ilçelerindeki 22 caminin "WC'lerin" tadilat başlatıldı. Vatandaşların "ibadetlerini hijyenik" ortamda gerçekleştirmeleri sağlanırken, WC'ler ücretsiz olarak hizmet verecek.

Camilerdeki WC ücretsiz

Vatandaşların ibadetlerini hijyenik bir ortamda gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla Diyarbakır Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla merkez Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde 22 camide tadilat çalışmaları yürütüldü, WC’ler ücretsiz hizmet vermeye başladı. 

CAMİLERDEKİ WC'LER

Uzun yıllardır sıkça tartışılan ve vatandaşların büyük ölçüde mağduriyet yaşamalarına neden olan Diyarbakır'daki camilerde bulunan WC'lerin kirliliğine neşter atılıyor. Ücretli olmasına rağmen bakım yapılmayan ve hijyenik bir ortama sahip olmayan Merkez Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçesindelerindeki 22 caminin WC'leri bakıma alındı.

TEMİZ BİR ORTAM

Sosyal belediyecilik hizmeti kapsamında yürüttüğü çalışmalarla halkın takdiri toplayan İl Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan basri Güzeloğlu'nun talimatı üzerine, Fen İşleri Daire Başkanlığı, camilerdeki WC'lerde tadilat çalışması başlattı. Vatandaşların ibadetlerini daha temiz, rahat ve sağlıklı bir ortamda yapmalarını sağlamak amacıyla yapılan çalışmada Kayapınar'da 7, Bağlar'da 1, Yenişehir'de 4, Sur ilçesinde ise 10 olmak üzere toplam 22 büyük camiye sıcak su temini sağlandı. Aynı çalışma kapsamında camilerin kadın ile erkek WC’lerine, elektrikli el kurutma makinesi, sıvı sabunluk, tuvalet kağıtlığı ve çöp kovaları yerleştirildi.

VATANDAŞA ÜCRETSİZ

Tadilat işlemlerinin yapıldığı camilere tuvaletlerin ücretsiz olacağına yönelik tabelalar monte edildi. 22 camide yürütülen çalışmaların ardından tuvaletlerin temizliği ve tüm bakımı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Yapılan çalışmalardan dolayı vatandaşlar, Güzeloğlu’na ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne sosyal belediyecilik kapsamında, yıllardır vatandaşların mağdur oldukları, sorunu çözdükleri için teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi