Görüş Bildir

Can pazarı

Yağış ve yolun kayganlığı, Diyarbakır'da karayollarını can pazarına döndürdü. Belediye eski Başkanı Tarhan'ın hayatını kaybettiği kazada, 13'ü öğrenci, 24 kişi yaralandı.

Can pazarı

Diyarbakır'da dün karayollarında can pazarı yaşandı. Yağış ve yolun kaygahlığına sürücülerin dikkatsizliği ve hatalı solmaları eklenince, ortaya korkunç manzaralar çıktı. Diyarbakır-Hani karayolundaki kazada, Kuyular eski Belediye Başkanı Ahmet Tarhan hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. Çermik ilçesinde ise geziye çıkan liseli öğrencileri taşıyan minibüs devrildi, 13'ü öğrenci, 15 kişi yaralandı.

KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI

Alınan bilgiye göre, 2009 yılında Kuyular beldesi Belediyesi başkınlığı görevini yürüten Ahmet Tarhan yönetimindeki özel otomobil, hatalı sollama nedeniyle karşı yönden gelen ve yolcu taşımacılığı yapan Recep Yıldız idaresindeki 21 LA 360 plakalı minibüsle Diyarbakır-Hani karayolunun 50'nci kilometresinde kafa kafaya çarpıştı.

TARHAN HAYATINI KAYBETTİ

Bir anda karayolunu kan gölüne çeviren kazada otomobil sürücüsü olan Eski Başkan Tarhan ile araçlardaki 9 kişi yaralandı.  Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince kentteki hastanelere kaldırılan yaralılardan Eski Belediye Başkanı Tarhan, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.  2009 yılındaki yerel seçimlerde Hani ilçesine bağlı Kuyular beldesinde belediye başkanı olarak seçilmişti.

HATALI SOLMAMA

Yol uzun süre tek şeritten trafik akışını sağlarken, hurdaya dönen araçlar çağrılan çekicilerle kaldırıldı. Kazanın aşırı, hız, hatalı solmama ve yolun kaygan oluşundan dolayı meydana geldiği bildirilirken, kapsamlı soruşturma başlatıldı. Buarada, Tarhan'ın ölüm haberini alan yakınları Dicle Üniversitesi Acil servisine akın etti. Ağıtlar yakılırken, Tarhan'ın cenazesi Kuyular beldesinde toprağa verileceği öğrenildi.

ÖĞRENCİLERİ GEZİ DÖNÜŞÜ

Günün ikinci kazası ise saat 16.30 sıralarında, Yaylacık Mahallesi Tilkitepe mevkiinde meydana geldi. Çermik ilçesindeki Kız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Lisesi öğrencilerini geziye götüren Yusuf Kılıç yönetimindeki 56 AT 267 plakalı minibüs, yağmur yağışıyla birlikte kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

13'Ü ÖĞRENCİ 15 KİŞİ YARALI

Kazada minibüste bulunan 13'ü öğrenci, 15 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulans ve özel araçlar ile Çermik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı sürücü Yusuf Kılıç, ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Diğer yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayı haber alan öğrencilerin aileleri hastaneye akın etti.=

Buarada, kaza sırasında olay yerinde olduğunu belirten Ayhan Demir adlı vatandaş, “Kaza olduğunda 100 metre ilerideki suyun başındaydım. Ses gelince o tarafa döndüm. Hemen yardıma koşup, 112 ve 156’yı aradım” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi