Canlı kalkan olmaya gidenlere izin verilmedi

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde araçlarla kapalı olan Çukurca-Hakkari karayoluna gitmek isteyen gruba askerler izin vermedi.

Canlı kalkan olmaya gidenlere izin verilmedi

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde araçlarla kapalı olan Çukurca-Hakkari karayoluna gitmek isteyen gruba askerler izin vermedi. Askerler bölgenin mayınlı olduğunu blirtirken, Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç, İnsanlar ölmemesi için yolara çıktıklarını belirterek, "Barış ve kardeşlik projesinin meyveleri ve huzur ortamı çıkmışken birilerinin bunu bozmasına bedenlerimizi ortaya koyarak izin vermeyeceğiz"dedi.

ASKER İZİN VERMEDİ

Jandarmanın dün arama- tarama faaliyeti yaparken yola önceden döşenen iki mayın düzeneğinin PKK'lılar tarafından uzaktan kumanda ile peş peşe patlatılması ve bölgede patlatılmaya hazır başka mayın düzeneklerinin de bulunabileceği nedeniyle dün kapatılan Hakkari-Çukurca karayolu halen açılmazken, bugün bölgeye canlı kalkan olmaya gitmek isteyen gruba da izin verilmedi. Aralarında Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç ve Hilal Duman, DBP, HDP ilçe eş başkanları İHD Çukurca temsilcisinin de bulunduğu grup, Çukurca'ya 20 Kilometre mesafede bulunan Köprülü köyü Jandarma Kontrol noktasında durduruldu. Askeri yetkililer, bölgenin güvenli olmadığını belirterek grubun Şine bölgesine gitmesine izin vermedi.

İNSANLAR ÖLMESİN DİYE YOLA DÜŞTÜK

Bunu üzerine Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç, burada basın açıklaması yaptı. 30 yıldır devam eden çatışmalı sürecin olumlu bir aşamaya gelmişken, şimdi durdurulmaya çalışıldığını belirterek, "Maalesef bu güzel ortam AKP tarafından heba edilmiştir. İnsanlar ölmesin diye halk olarak yolara düştük. İnsanların öldürülmesine engel olmak istiyoruz. Barış ve kardeşlik projesinin meyveleri ve huzur ortamı çıkmışken birilerinin bunu bozmasına bedenlerimizi ortaya koyarak izin vermeyeceğiz. Bu ranta ve ölümlere artık 'dur' diyeceğiz. Burada ne askerin nede gerillanın ölmesine izin vermeyeceğiz. Bir birimizle alıp veremediğimiz yoktur. Hep birlikte bir araya gelerek bu ülkede barışı getireceğiz. Bu ülkede bu potansiyel var" dedi.

Bölgeden bulunan askeri yetkililer ise bölgenin bir çok yerinde mayınlı tuzakların bulunduğunu, bu tuzakların tek tek temizlenmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğü ve bölge mayınlardan temizlendikten sonra yolun trafiğe açılabileceği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz