Cazibe merkezi tanıtımı yapıldı

23 İl'i kapsayan ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu "Cazibe Merkezleri" tanıtım toplantısı, DTS'da yapıldı.

Cazibe merkezi tanıtımı yapıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Karacadağ Kalkınma Ajansı ortaklığında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 23 ili kapsayan 'Cazibe Merkezleri' tanıtım toplantısı yapıldı.

Cazibe merkezleri

Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcıları Metin Aslan, Mesut Altın, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, DTSO Meclis Başkan Yardımcısı Salih Eren, meclis üyeleri ve yatırımcılar katılımda bulundu.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar;  “bilindiği gibi Diyarbakır cazibe merkezleri programında yer almaktadır. Programa resmî başvurular başladı, bu doğrultuda mevcut destekler hakkında bilgi verebilmek için gerek yerelde, gerekse de özellikle Diyarbakırlı yatırımcıların yoğun olduğu illerde tanıtım toplantıları yapıyoruz” dedi.

Taleplerin içeriği umut verici

Gerçekleştirilen tanıtım toplantılarında yatırımcıların programa ilgi gösterdiklerini belirten Sayar, ön başvurulara bakıldığı zaman gerek istihdam gerekse de üretim açısından umut verici yatırım talepleri olduğuna dikkati çekti. Sayar şöyle dedi; "Cazibe merkezleri programında Diyarbakır'ın maksimum oranda faydalanması için çaba içerisinde olacağız."

Yatırımcının katılması için

DTSO, Kalkınma Ajansı ve kentteki kurumlar ile gerek yatırım alt yapısı, gerekse de yatırımcı çekmek için çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Sayar, Diyarbakır’ın maksimum seviyede programdan faydalanması için çalışmalarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Programla ilgili detaylı bir sunum yapan Kalkınma Ajansın Genel Sekreteri Hasan Maral da başvuru sürecinin Kalkınma Bankası tarafından yürütüleceğini belirterek, değerlendirme sürecinin de Kalkınma Bankası tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. Maral, programın içeriği ve başvuru koşulları ile başvuru belgelerinin hazırlanması konularında da katılımcıları bilgilendirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz