Görüş Bildir

Cemil Bayık tehditler savurdu

Cemil Bayık tehditler savurdu

Cemil Bayık tehditler savurdu

KCK Yürütme Konseyi Üyesi ünvanlı Cemil Bayık "tecrite yasal kılıfın" meclisten geçmesi durumunda savaşın Öcalan odaklı yürütülmesinin resmileşeceğini belirtti.  Bayık, ANF adlı sitede yer alan açıklamalarında, “Artık mücadele sadece bir tecrit kalksın ya da görüşme olsun olmasın mücadelesi değildir. Eğer İmralı merkezli genel mücadele yürütülüyorsa, bizim mücadelemiz de AKP'ye karşı bütünlüklü olacaktır” dedi. Cemil Bayık, hem militanların hem de halkın öfkesini artacağını savundu.

HÜKÜMETE TEHDİTLER

Öcalan’ın yakalandığı 15 Şubat 1999 tarihli operasyonun “hareketi tasfiyeye yönelik uluslararası komplo” olduğunu savunan Bayık şu iddialarda bulundu:

“Nasıl Türk devleti Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Kürtleri tasfiye etmek ve Kürt soykırımını yapmak için erkenden Kürtlerin üzerine gitmiş, Kürdistan'ın üzerindeki baskıyı arttırarak Şeyh Sait ve arkadaşlarının idamına yol açan bir provokasyonla Kürt soykırımını gerçekleştirmek istemiş, daha sonra Ağrı ve Dersim’de katliamlar yapmışsa, Kürtlerin uyanışı söz konusu olduğunda siyasi soykırım operasyonları, her türlü baskı ve zulümle Kürtlerin üzerine gidip sindirmek istenmişse, özcesi Şark Islahat Planı ve İnönü’nün Doğu Raporları çerçevesinde Kürtleri soykırıma uğratmak istemişse, 15 Şubat komplosu da bu soykırım amacının tamamlanması için gerçekleştirilmiştir.”

Cemil Bayık ayrıca bu süreçte "siyasi soykırım" operasyonlarının yoğunlaştırıldığını belirterek "BDP'nin elini ayağını kırarak etkisiz hale getirip Kürdistan AKP'nin at koşturduğu bir yer haline getirilmek istenmektedir" iddiasında bulundu

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi