Cemil Çiçek, Adli Tıp Raporu'nu değerlendirdi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adli Tıp Kurumu'nun, Turgut Özal ile ilgili raporuna ilişkin, ''Bu konuda en yetkin ve sorumlu kuruluş raporunu savcılığa verdi. Bundan sonra yargı süreci ile alakalı. Yargının vereceği karara itibar edip ona göre değerlendirme yapmak lazım'' dedi.

Cemil Çiçek, Adli Tıp Raporu'nu değerlendirdi

Meclis'te gazetecilerin, Adli Tıp Kurumu'nun, Turgut Özal ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği rapora ilişkin sorularını yanıtlayan Çiçek, teknik olarak bir iddia ortaya atıldığını, bu iddiayı inceleyecek olan organın da Adli Tıp Kurumu olduğunu söyledi.

Çiçek, ''Anladığım kadarıyla Adli Tıp Kurumu çok kapsamlı bir rapor verdi. Ben konunun uzmanı değilim. Uzman olmadığıma göre, yargı sürecinin vereceği kararı beklemek lazım. Bu konuda en yetkin ve sorumlu kuruluş raporunu savcılığa verdi. Bundan sonrası yargı süreci ile alakalı. Yargının vereceği karara itibar edip ona göre değerlendirme yapmak lazım. Bunun dışındaki her şey siyasi değerlendirmedir. Ben de ona girmem'' diye konuştu.

Çiçek, raporun tartışmayı bitirip bitirmeyeceği yönündeki soruya da ''O biraz da bizim tartışma adabımız, üslubumuzla alakalıdır. Bitirmek istiyorsanız biter, bitirmek istemiyorsanız yeni bir tartışma başlatmış olursunuz. Tıbbi olarak bu ne anlam ifade ediyorsa bu işin uzmanları söylerler. Adli Tıp Kurumu da uzman'' yanıtını verdi.

Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yozgat'ta yapımı tamamlanan Musabeyli Barajı'na kendisinin adının verileceğini açıklamasının sürpriz olduğunu söyledi. O saatlerde bir heyetle görüştüğünü belirten Çiçek, konunun daha sonra kendisine bildirildiğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz