'Cerablus'ta gönül köprümüz tekrar kuruluyor'

Bingöl'de Ak Parti'nin 'Gönül Köprüsü Projesi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bingöl'deki gibi Cerablus'ta gönül köprümüz tekrar kuruluyor. Başlarına bombalar yağdırılan, can, mal, namusunu kurtarmak için ülkemize sığınan 3 milyon muhacirimiz var aramızda. En fazla mülteci barındıran ülkeyiz. Suriye'de kendi ülkesini terk eden vatandaşların yüzde 60'ı ülkemizdedir. " dedi.

'Cerablus'ta gönül köprümüz tekrar kuruluyor'

Eski bakanlardan Mahir Ünal, Kahramanmaraş ile Bingöl'ün böyle bir projede bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu belirterek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Ünal, şöyle dedi:

"Demirtaş, 'PKK terör örgütü değildir' diyor. Soruyorum; 'Demokrasilerde silahın, ölümün ve şiddetin yer var mı?' Hiçbir çağdaş devlet sistemi buna 'Evet' demez. Böyle bir ülkede sorun çözmek için silahı araç olarak kullanacaksınız, sonra da terör örgütü değiliz diyeceksiniz. Siz bir terör örgütüsünüz. Siz halkın seçip meclise gönderdiği siyasetçilerin iradelerini kontrol altına alıyorsunuz. Siz neden terörü kınamıyorsunuz diye soruyoruz, bunlar PKK'nın terör eylemlerini kınayamazlar. Bunlar, Türkiye Cumhuriyetini kınar hatta hakaret ederler. Çünkü Türkiye, hukuk devletidir. Terör örgütü onlara ne yapacağını bildikleri için asla terör örgütüne tek bir kelime söyleyemezler. Şimdi nasıl özgürlük mücadelesinden bahsedebiliyorsunuz?"

Ak Parti Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, darbe girişimi ve terör olaylarına değindi. Yılmaz, değerleri ortak Kahramanmaraş ile Bingöl'ün, bu proje ile bir araya geldiklerini anlattı.

KAYNAK: ÖRÜMCEK AĞI GİBİ GENİŞLEDİLER

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bingöl ve Kahramanmaraş olarak bir arada olduklarını, aralarında Ak Parti, Bingöl CHP, MHP, Hüda-Par, Saadet Partisi, BBP il başkanları ile eski milletvekillerinin de olduğunu belirterek, "Bütün Anadolu hep birlikte Türkiye'yiz. Bu gönül köprüsünü aslında bize vatan yaparken 1071'de Sultan Alparslan ile başlattık. Çanakkale'de, kurtuluş harbine gönül köprümüz kurulmuştu. 15 Temmuz, bizim gönüllerimizin aslında ayrılmaz bir bütün olduğunu göstermiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, halkın dünyanın en güzel coğrafyasında yer alan Anadolu'da kendi yurtlarında mutlu ve refah içerisinde yaşamasını istediklerini anlatırken, "Kürt meselemiz yoktur. Kürtler'in PKK meselesi vardır. Bir yandan terörle mücadele edeceğiz, bir yandan kaklıma hamlemizi yapacağız. Bir yandan dış politikada dostlarımızı çoğaltıp düşmanlarımızı azaltacağız, bir yandan mazlumların yanında olacağız" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz