Görüş Bildir

Cezaevleri, HDP ve Demirtaş dedi

Diyarbakır E ve D Tipi cezaevlerinde kalan bin 140 tutuklunun oy kullandığı 5 sandıkta HDP’ye 961, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a ise 802 oy çıktı.

Cezaevleri, HDP ve Demirtaş dedi

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde yer alan ve 12 Eylül darbesinin insanlık dışı uygulamalarıyla bilinen cezaevlerinden Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde kalan 678 tutuklu, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için dün sandık başına gitti.

DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in de tutuklu bulunduğu E Tipi Cezaevi’nde, adli ve siyasi 678 tutuklunun oy kullandığı 3 sandıkta, HDP ve Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş oyların büyük çoğunluğunu aldı.

E TİPİ CEZAEVİ’NDE DEMİRTAŞ 510, HDP İSE 549 OY ALDI

E Tipi’ndeki 3 sandıkta, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a 510, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 69, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye 80, İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’e 6, Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’na 3, Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek’e 3 oy çıktı.

Tutuklular parlamento seçiminde ise HDP’ye 549, AK Partiye 37, MHP’ye 42, CHP’ye 8, Saadet Partisi’ne 6,  İYİ Parti’ye 12, Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu’na 6 oy atıldı.

PARLAMENTO SEÇİMİNDE HDP’YE OY VERDİLER

Kayapınar ilçesinde bulunan Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde kalan 462 tutuklu da 2 sandıkta oy kullandı. Sandıklarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 8, AK Partiye 6 oy çıkması dikkat çekti.

Bu sonuca göre, Cumhurbaşkanlığı seçimde CHP ve İYİ Partinin adaylarına oy veren tutuklular,  parlamento seçiminde ise HDP’ye oy verdi. Milletvekili seçiminde kullanılan 462 oyun 3’ü boş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılan oyların ise 2’si geçersiz sayıldı.

AK ARTİLE  6, ERDOĞAN’A 6 OY ÇIKTI

Her iki sandığın sonuçlarına göre, Demirtaş 292, İnce 90, Erdoğan 8, Akşener 60, Karamollaoğlu 8 oy aldı. Milletvekili seçiminde ise HDP’ye 412, İYİ Parti’ye 26, CHP’ye 9, AK Partiye 6, MHP’ye 2, Saadet Partisi’ne 1, Bağımsız Milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu’na 1 oy çıktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi