Çifte yara sarılıyor!

Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi, İhvan Der ve D.Ü'deki 9 öğrenci kulübünün işbirliğiyle, toplanan yardımlar, dün bir bölümü direk Haleplilere gönderilirken, bir bölümü de İHH'ya teslim edildi.

Çifte yara sarılıyor!

DİYANET VAKFININ YARDIMLARI

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Bağlar ilçesi Hazreti Ebubekir Cami önünde yardım malzemelerinin yüklendiği araçların hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Haleplilere yardım kampanyası başlattığını anımsattı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi için bir süre önce başlatılan kampanyaya Türkiye'nin dört bir tarafından destek sunulduğunu vurgulayan İşleyen, "Diyarbakır'ımız hem kendi yarasını sarmaya çalışırken bir taraftan da mağdur ve mazlum kardeşlerinin yarasını sarmaya çalışıyor. Diyarbakır asli ruhuna, asli değerlerine sahip çıkıyor." dedi.

6 TIR DOLUSU YARDIM TOPLANDI

Dün 6 tır yardım ile Halepli Müslümanlara yardımlarını ulaştıracaklarını aktaran İşliyen, "Tüm halkta çok önemli bir hassasiyet var. Tek vücut ve tek ümmet olduğumuzu, rengi, dili, coğrafyası ne olursa olsun bütün Müslümanların derdiyle dertlendiğimizi, Diyarbakır'daki Müslümanların da dertlendiğini göstermesi bakımından çok önemsiyoruz." diye konuştu.

210 TON UN YARDIMI TESLİM EDİLDİ

Öte yandan, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Halep'teki insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla başlatılan  "Halep'e Yol Açın" yardım kampanyası kapsamında İlim Ahlak ve Kardeşlik Derneğinin (İhvan Der) katkısı ve Dicle Üniversitesinden (DÜ) 9 öğrenci kulübünün düzenlediği kermesten sağlanan gelirle temin edilen toplam 210 ton un, İHH Diyarbakır İnsani Yardım Derneğine teslim edildi.

Merkez Kayapınar ilçesi Tekel Caddesi'nde, 210 ton unu taşıyan 3 tır ve 5 kamyonun bölgeye uğurlanması öncesinde açıklama yapan Diyarbakır Vali Yardımcısı Taner Bircan, Suriye'de bir dram yaşandığını, bu nedenle birçok insanın mağdur olduğunu ve evini terk etmek zorunda kaldığını anlattı.

Devletin bütün kurumları tarafından mağdur vatandaşlar için ciddi çaba sarf edildiğini belirten Bircan, sivil toplum kuruluşlarının çabalarına da değindi.

Bircan, Suriye'de mağdur olanlara 210 ton gıda malzemesini göndermek için bir araya geldiklerini ifade ederek, destek verenlere teşekkür etti.

İHH Diyarbakır İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Barış Oktay da Diyarbakır'dan bugün gönderilecek yardımlarla bugüne kadar 20 tır dolusu yardımı bölgeye ulaştırmış olacaklarını aktardı.

Kampanya kapsamında bölgeye 75 ilden İHH aracılığıyla 906 yardım tırı gönderildiğini söyleyen Oktay, Diyarbakır'ın en çok yardım yapan iller arasında yer aldığını anlattı.

Kentteki sığınmacılara da yardımların sürdüğünü bildiren Oktay, "Suriye'deki ve Suriye'den buraya gelen kardeşlerimize yardımlarımız devam ediyor. Diyarbakır halkının yardımlar konusunda göstermiş olduğu ilgilinin artarak devam etmesi lazım." diye konuştu.

KERMESTEN TOPLANAN PARA

Dicle Üniversitesindeki 9 öğrenci kulübü adına konuşan Abdullah Recai Hatipoğlu da "Dicle Üniversitesi Müslüman gençliği Halep'e ensar oluyor." sloganıyla, 12-16 Aralık'ta bir kermes düzenlediklerini ve kermesin yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

Kermesten 45 bin lira gelir elde edildiğini söyleyen Hatipoğlu, katkıda bulunanlara teşekkür etti.  Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç'ın okuduğu duanın ardından yardım malzemelerini taşıyan tırlar ve kamyonlar bölgeye uğurlandı.

BİSMİL'DE TOPLANAN YARDIM

Buarada, Bismil ilçedeki 21 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından başlatılan "Halep Çığlığına Ses Ver" yardım kampanyası çerçevesinde, Merkez Camisi'nde toplanan un, battaniye, gıda malzemesi ve giyim eşyası Haleplilere ulaştırılmak üzere tıra yüklendi.

Burada sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Mehmet Şerif Araz, başlattıkları yardım kampanyasına ilçe halkının büyük destek verdiğini söyledi.

İLİM YAYMA CEMİYETİ İŞBİRLİĞİ

Zalimlerin karşısında mazlumların yanında olduklarını göstermek için bir araya geldiklerini ve mağdur Halep halkına yardım ellerini uzattıklarını ifade eden Araz, "Bu kardeşlerimize dua ettiğimiz gibi fiili olarak bu insanlık dramına sessiz kalmayacağız ve Müslüman Halepli kardeşlerimize yardımlarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Gün birlik, kardeşlik, kenetleme ve ümmet olma zamanıdır." dedi.

Okunan duanın ardından yardım malzemelerini taşıyan tır yola çıktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler