Cizre'deki bodrum kattan son dakika haberleri geldi! Operasyonların haritası çıkarıldı, Bodrum katın olduğu eve neden ambulans gönderilmiyor? İşte detaylar

Cizre'deki operasyonda sona yaklaşılırken spekülasyon dolu iddialara konu olan Cizre'deki bodrum katla ilgili son dakika haberleri geldi.

Cizre'deki bodrum kattan son dakika haberleri geldi! Operasyonların haritası çıkarıldı, Bodrum katın olduğu eve neden ambulans gönderilmiyor? İşte detaylar

Bodrum katın olduğu Cizre Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'tan çok şiddetli patlama oldu. Gelen son dakika haberlerine göre 2 cenaze nakil aracı bölgeye gönderildi. Patlamadan sonra kısa bir süre sessizlik oldu ardından yeniden silah ve patlama sesleri duyuldu. Şiddetli patlamayla bölgedeki evlerin camları aşağı indi.

CİZRE'DEKİ O BODRUM KATI NEREDE NEDEN ULAŞILAMIYOR?

Cudi Mahallesi Boskancı Sokak'ta bulunan malum bodrum katına 24 Ocak tarihinden beri ulaşılamıyor. HDP'lilerin iddiasına göre bodrum katında en az 30 kişi yaralı ve yardım bekliyor. Askeri kaynakların iddiasına göre ise söz konusu adreste terör örgütü militanları var.

Bodrum katın olduğu Cizre Cudi Mahallesi Bostancı Sokağa Şırnak valiliği bir çok kez ambulans gönderdi.

Bodrum katın etrafındaki keskin nişancılar ateş açtığı için o ambulanslar 200 metreden fazla yaklaşamadılar. Ambulanslardan yaralıların dışarı çıkması için anonslar yapıldı ancak hiç bir şekilde cevap alınamadı.

Cizre'deki bodrum katıyla ilgili kamuoyu spekülasyon dolu bir çok iddia yansıdı. Bir iddiaya göre bodrum katta PKK'nın üst düzey militanları sıkışıp kaldı. Kandil talimat verdiği için de terör örgütü bodrum katı korumak için her yolu deniyor.

Henüz söz konusu bodrum katın olduğu yere güvenlik güçleri ulaşamadığı için bu iddialar ne kadar doğru bilinmiyor. Şu anda binanın bulunduğu bölge tamamen kuşatılmış durumda. O binadan ne ve kim çıkacak ilerleyen saatlerde göreceğiz.

CİZRE OPERASYONU SON DURUM HARİTASI PKK BURAYA SIKIŞTI

CİZRE'deki büyük operasyonda artık sona yaklaşılıyor. PKK en büyük kaybı bu ilçede verdi. Operasyon kapsamında şu ana kadar 564 PKK'lı  etkisiz hale getirildi.

PKK'LILARIN SIKIŞTIĞI BÖLGE (YUKARDAKİ HARİTA - SOLDAKİ BÖLÜM)

Güvenlik güçleri, teröristleri Cudi ile Sur mahallelerindeki Nusaybin Bulvarı ve Ebul İz Caddesi ile Beyazıt Sokak arasında kalan, 10-15 binanın bulunduğu dar bölgede sıkıştırdı. Kaçış yolları kapatılan teröristlerin, tüm silah ve mühimmatı yığdıkları bu alanda yaptıkları saldırılara güvenlik güçleri anında karşılık veriyor. Çembere alınan teröristlerin bir bölümünün örgütün dağ kadrosundan olduğu değerlendiriliyor.

DİYARBAKIR SUR SON DURUM HARİTASI

Diyarbakır Sur’da PKK'lı teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi amacıyla 28 Kasım 2015'te başlatılan operasyon, sürüyor. 15 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı, teröristlerin bazı mahallerden temizlenmesi sonucu 9 mahallede kaldırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz