Görüş Bildir

CNN Türk'te muhabirler binaya alınmıyor

CNN Türk'ün haber merkezinde çalışan 16 muhabir ve kameramanın binaya girişleri yasaklandı. Haber peşinde koşturan 16 gazeteci için binanın otoparkına iki küçük kulübe konuldu.

CNN Türk'te muhabirler binaya alınmıyor

CNN Türk yönetimi, korona virüsü salgınında haberden habere koşuşturan muhabir ve kameramanlar için tepki çeken bir uygulamaya imza attı. “Sizin etkileşim alanınızı kısıtlıyoruz” diyen kanal yönetimi, 16 gazetecinin binaya girişini yasakladı.

Binanın dışındaki otoparka kurulan konteynerda çalışmaları istenen muhabirlerin tuvalet ve yemekhane gibi ihtiyaçlarını karşılamaları için dahi binaya girişlerine izin verilmediği öne sürüldü.

TEPKİ ÇEKTİ

Hürriyet’te sendikaya üye oldukları için geçen aylarda işten çıkartılan gazetecilerden Serkan Ocak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu barakalar CNN Türk’te çalışan muhabir ve kameramanlar için hazırlanmış. Binaya girmeleri yasaklanmış. Diğer tüm çalışanlar binaya girip çıkabiliyorken kameramanlar ve muhabirlere bu muamele uygun görülmüş. Hıyarlıkta sınır yok nasılsa!!!” ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da uygulamaya tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi