"Çocuk İstismarı Büyük Bir Pazar"

Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürü (ÇTCS) ile mücadele ağı kapsamında yapılan bilgilendirmede, çarpıcı saptamalar yapıldı.

ÇTCS Ağı Koordinatörü Şahin Antakyalıoğlu Dünyada şu anda en büyük yayılan suç türünün çocukların cinsel sömürüsüne yönelik işlenen suçlar olduğuna dikkat çekti. Şahin Antakyalıoğlu, çocukların cinsel sömürüsüyle ilgili internet üzerinden milyarlarca dolar para sirkülasyonu olduğunu ifade etti.

"ÇOCUK İSTİSMARI BÜYÜK BİR PAZAR"

Devletlerinin en çok çocukların cinsel sömürüsüne karşı uluslararası sözleşmelere imza atmasına rağmen bu suçların giderek yayıldığına değinen Avukat Antakyalıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde özellikle Suriye’den gelen 2 milyonu aşkın insanın üçte biri çocuk. Bu göçmenler insan ticareti mağduru olabiliyor. Çocukların bir kısmının refakatçileri de yok. Gerek yüz yüze, gerek online olarak çocuk ticareti yapılabiliyor. Belli ağlar oluşturulmuş ve bu çocuklar Avrupa’da ve Türkiye’de satılıyor, fuhşa yönlendiriliyor.”

TOPLUMDA 200 BİN PEDOFİLİN DOLAŞIYOR

Toplum içinde 200 bin pedofilin dolaştığına dikkat çeken ÇTCS Ağı Koordinatörü, “Ailelerin ve eğitim kurumlarının bu konuda dikkatli olması gerekir. Birçok kişi veya kurum bu tür olaylar ortaya çıksa bile örtbas etmeyi tercih ediyor. Oysa çocuk istismarının önlenebilmesinde ihbarın çok büyük önemi var. İlkokuldan başlayan bir eğitim de gerekiyor. Hem ailelerin. hem de çocukların eğitilmesi gerekiyor. Çocukların hem ‘mağdur’ olmaması için, hem de çocuk istismarının ‘fail’i olması için eğitim gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Çocukları istismarında birçok olayın örtbas edildiğini anlatan Şahin Antakyalıoğlu, bunu saklamanın 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırıldığını vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz