“Çocuklar geleceğimizdir geleceğimizi koruyalım”

Yaşanan çocuk tacizi ve ölümleriyle ilgili yazılı bir açıklama yapan TESSEP Batman İl Temsilciliği, “Çocuklar geleceğimizdir, geleceğimizi koruyalım” diyerek ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

“Çocuklar geleceğimizdir geleceğimizi koruyalım”

 Yaşanan çocuk tacizi ve ölümleri nedeniyle Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Temsilciliği yazılı açıklamada yaptı.

“Ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulunuldu.

Açıklamada, “Toplumun geleceğini belirleyecek çocuklarımızın hem fiziksel hem de ruhsal açıdan sağlıklı olması, değerlerinin farkında olmaları ve insanlığın yararına çalışabilmeleri onlara sağlanacak koşullarla mümkün olabilir. Neslin sağlıklı gelişmesi demek, o toplumun köklü ve sağlıklı olması demektir. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu yüzden toplumda var olan bütün mekanizmalar bu geleceği korumak adına sağlıklı koşulları oluşturmak mecburiyetindedir. Üzülerek belirtmeliyiz ki son zamanlarda gördüğümüz, yaşadığımız, şahit olduğumuz çocuk istismarları ve ölümleri, üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmediğimizi ve sağlıklı koşulları oluşturmadığımızı gösteriyor.” denildi.

“Ailelerin, çocuklarına sevgi, ilgi”

Ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulunulan açıklamanın devamında, “Çocuk istismarından kastettiğimiz şey, çocuğun büyüme ve gelişmesini olumsuz etkileyecek her türlü fiziksel ve duygusal davranıştır. İstismar, ihmaller sonucu ortaya çıkmaktadır. Çocuklarımızın ruhsal, fiziksel ve sosyal gelişimlerini sağlamak, toplumda var olan bütün mekanizmaların görevidir. Bu mekanizmanın ilk ve en önemli ayağı ailedir. Devamında eğitim kurumları ve medya bu görevi paylaşmalıdır. Bizim amacımız çocuk istismarlarının sebeplerini ortaya çıkarıp çözüme ulaştırmaktır. Ailelerin, çocuklarına sevgi, ilgi ve muhabbetlerini ortaya çıkarabilmeleri, göstermeleri gerekiyor. Onlarla güvenli bir iletişim kurmalı ve her konuda bilinçlendirici eğitim sağlamalıdır. Eğer çocuklarımızla sağlıklı bir iletişimimiz yoksa onları kendimizden uzaklaştırmış ve içine kapalı, sorunlarını anlatmayan bireyler yetiştirmiş oluruz. Kısacası bu sorunun birinci çözümü eğitimdir, bilinçtir.” ifadelerine yer verildi.

“Diziler ve filmler sorun yaratıyor"

Dizi ve filmlerin çocuklarda birçok soruna yol açtığına dikkat çekilen açıklamanın sonunda şunlar kaybedildi:

“İkinci ve büyük öneme sahip olan diğer mekanizma ise medyadır.  TV, dizi ve sosyal medya ağları bu sorumluluğun büyük bir bölümünü taşıyor. Fakat geçmişten günümüze baktığımızda maalesef görüyoruz ki diziler ve filmler, çocuklara verdiğimiz mahremiyet duygusunu zedelemek ile beraber birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Ayrıca toplumda sapmalara, suçlara teşvik edecek argümanlar da barındırıyor. Bizim değerlerimizle, kültürümüzle, sosyal yapımızla örtüşmeyen diziler pazarlanıyor. Önemle belirtmeliyiz ki evvela akıl sahipleri, toplumu sapkınlığa iten dizileri ortadan kaldırıp faydalı ve değerlerimizin sergilendiği içerikler üretmelidirler. Çocuk istismarının önüne ancak bu şekil geçebiliriz. Bunun yanında verilen cezalar da önemlidir. Tabi verilecek cezalardan önce o fiilin işlenmesine müsait olan ortamın ortadan kaldırılması gerekiyor. Böyle yapılıp hak edilen cezaların verilmesi faydalı olacaktır. Son olarak diyoruz ki; çocuklar geleceğimizdir, geleceğimizi koruyalım.”

Kaynak: Diyarbakır Söz