Çözümü Konuşacaklar!

Diyarbakır'da, 6-7 Şubat'ta düzenlenecek konferansta, Kürt siyasetçiler ve aydınlar çözüm önerilerini ele alacak

Çözümü Konuşacaklar!

Diyarbakır'da, Kürt siyasetçi ve aydınların katılacağı konferansta bölgede yaşanan sorunların çözümü tartışılacak.

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, Azadi Hareketi ile Kürt siyasiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin organizasyonunda hazırlıkları süren konferans, 6-7 Şubat'ta Diyarbakır'da gerçekleştirilecek.

Kürt siyasetçi Bayram Bozyel, yaptığı açıklamada, sağduyuyu ve aklıselimi hakim kılmak, ortak akıl oluşturmak için konferans düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

Bozyel, mevcut durumun kazananı olmadığını öne sürerek, "Aydınları ve akademisyenleri sürece katmak ve bu çözümsüzlüğe karşı çözüm önerileri getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Çatışma ortamının sona ermesini ve Çözüm Süreci’nin yeniden başlamasını hedeflediklerini ifade eden Bozyel, şunları kaydetti:

"Bize kalırsa yeniden Çözüm Süreci başlamalı, sadece PKK ve HDP ile değil, diğer Kürt partilerin katılımıyla yeni bir müzakere ve diyalog kurulmalı. Yeni anayasa yapımına toplumun bütün kesimleri olmak üzere Kürtleri temsil eden söz sahibi herkesin katılması sağlanmalıdır."

STK TEMSİLCİLERİ VE HALK DA KATILACAK

 Azadi Hareketi Genel Sekreteri Sıtkı Zilan da çözümü hedeflediklerini ifade ederek, “Konferansa, Kürt parti ve örgütlerinin temsilcileri, çatışmaların yaşandığı ilçelerden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, halk, bağımsız şahsiyetler, aydınlar ve akil adamlar katılacak" diye konuştu.

"KATILIMCILARI KÜRT KESİMİNDEN SEÇMEYE ÇALIŞTIK"

Kürt siyasetçi Nuri Sınır ise çözüm yollarını aramak için toplanacaklarını belirtti.

Sorunun 7 Haziran 2015'te başlamadığına dikkati çeken Sınır, şöyle dedi:

"Türkiye'de yaşayan, insandan yana endişesi olan herkesi düşünmeye sevk etmelidir. Bu sorunu çözmeye yönelik görüşler ortaya çıkarabilmek amacıyla konferansı düzenleyeceğiz. Katılımcıları Kürt kesiminden seçmeye çalıştık. Buradaki amacımız birilerini dışlamak değildir.''

Kaynak: Diyarbakır Söz