Çukurca'da PKK'dan havanlı saldırı: 3 asker şehit

Mardin-Diyarbakır karayolunda faciadan dönüldü, yola döşenen el yapımı patlayıcı, ihbar üzerine bulunarak kontrollü imha edildi.

Çukurca'da PKK'dan havanlı saldırı: 3 asker şehit

Mardin-Diyarbakır karayolunun 25'inci kilometresinde PKK'lılar tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı, ihbar üzerine bulunarak kontrollü imha edildi.

SULTANŞEHMUS BÖLGESİ

İhbar üzerine Mardin-Diyarbakır karayolunun 25'inci kilometresinde bulunan Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Sultan Şeyhmus Köyü yakınlarında PKK'lıların yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerinin yaptığı kısa çalışma ardından tespit edildi. Jandarma ekipleri, ihbar yapılan bölgeye gelerek güvenlik önlemi aldıktan sonra yolu iki yönlü trafiğe kapattı.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Yolun kapalı olmasından dolayı, iki yönde yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yolun kapanmasından dolayı Diyarbakır Havalimanı'nı kullanacak olan bazı kişiler uçak seferlerini kaçırdığı için yola el yapımı patlayıcı tuzaklayan PKK'ya tepki gösterdi.

BOMBALAR İMHA EDİLDİ

Çevrede güvenlik önlemi alındıktan sonra sevk edilen bomba imha uzmanları, el yapımı patlayıcıyı kontrollü patlatarak imha etti. İmha sonrası Mardin-Diyarbakır karayolu yeniden kontrollü bir şekilde trafiğe açıldı. El yapımı patlayıcının imha edildiği yerde, 10 gün önce de bir patlama olmuş ve 3 asker şehit olmuştu.

HAKKARİ'DE HAVANLI SALDIRI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde bulunan Hisar Dağı bölgesinde operasyonda olan askeri time, dün bir grup örgüt üyesi tarafından havanla ateş açıldı. Güvenlik güçleri ateşle karşılık verirken; saldırıda 3 asker şehit olurken, 1'i ağır 5 askerde yaralandı. Bölgede operasyonlar sürüyor.

YASAKLI BÖLGEDE ÇATIŞMA

Saldırıdan önce Hakkari'de bazı alanlarda 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği açıklanmıştı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: "Tedbirler kapsamında Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince ilimiz merkez, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri sınırlarındaki bazı alanlar, 30 Ekim saat 00.00'dan 13 Kasım saat 23.59'a kadar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın bu bölgelere izinsiz  girmesi yasaklanmıştır."

KUZEY IRAK'A HAREKAT

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyindeki 5-6 kişilik örgüt üyesinin önceki gün ateş destek vasıtalarıyla yapılan topçu atışı ile ateş altına alındığını duyurdu.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, 22-24 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Düğün Dağı operasyonunda ele geçirilen bir yaralı PKK'lı militanın yapılan mülakatta elde edilen istihbarat değerlendirildi. Buna göre, Berkur Tepe Hudut Bölüğü'nün 5 kilometre güneyinde Irak topraklarında gözetleme faaliyetleri yapan 5-6 kişilik bir grup, önceki gün saat 12:30 sularında ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alındı.

BURASI ATEŞ ALTINDA

TSK'nın açıklamasında ayrıca PK'lıların kendi aralarında geçen telsiz görüşmelerine de yer verilerek, şöyle denildi: "Yapılan atışlar neticesinde teröristlerin kendi aralarında geçen telsiz görüşmelerinde;

-Burası ateş altında yangın yerine döndü, nereden gördüler bizi,

-2 'şehit' var, yaralılar da var,

-Heval bir transit getirsinler, iki ölüyü götürelim! Yaralılar var yaralılar. şeklinde konuşmalar tespit edilmiştir.

Müteakiben yapılan gözetleme esnasında biri gri, diğeri beyaz olmak üzere iki pikap aracın bölgeye yaklaştığı tespit edilmiş, yapılan atışlarla araçların bölgeyi terk etmeleri sağlanırken, telsiz dinlemelerinin de doğruluğu teyit edilmiştir. Bölgede kesintisiz keşif, gözetleme faaliyetlerine ve tespit edilen dinamik hedeflerin ateş altına alınmasına devam edilmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler