Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Melih Gökçek’in istifa tarihi belli oldu

Melih Gökçek'in istifa edip etmeyeceği Türkiye'nin bir numaralı gündemi oldu. Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında "AK Parti kulislerinde, Gökçek’in Mart 2018’e kadar süre istediği konuşuluyor. Belki de o tarihlerde bir seçim olacağına inanıyor. Ancak partinin yönetim kadroları, kendisine o kadar süre verilmeyeceğini, yeni yıldan önce bu işin biteceğini düşünüyor" sözleriyle Melih Gökçek'in istifa edeceği tarihi duyurmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Melih Gökçek’in istifa tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le yaptığı görüşme, gündemin zirvesindeki yerini koruyor.

Yeniden AKP genel başkanlığına getirilmesi sonrası "Partide metal yorgunluğu var, teşkilatları yenileyeceğiz" mesajları veren ve büyükşehir belediye başkanlarının değişeceğine ilişkin kulis haberlerini yalanlamayan Erdoğan'ın İran dönüşü Gökçek'ten istifasını isteyeceği konuşuluyordu.

Erdoğan'ın görüşme öncesi "Bir makama getirilirken her şey iyi güzel, ama benim metal yorgunluğu olarak dediğim durumlarda makamı boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor?" açıklamasının da buna işaret ettiği düşünüldü.

Ancak Erdoğan-Gökçek görüşmesi sonrası bir "istifa" duyurulmadı.

GÖKÇEK'İN MÜZE İMASI ÖNKİBAR'A MI?

Gökçek, bir hafta önce "Reis Gökçek’i müzeye kaldıracak" diye yazan Aydınlık Yazarı Sabahattin Önkibar'a yönelik olduğu düşünülen imalı bir açıklamayla "Dün gece sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdi. Kamuoyunun bilgisine..." dedi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan ise konuya dair bir açıklama yapılmadı.

ERDOĞAN GERİ ADIM ATAR MI?

Hürriyet'ten Deniz Zeyrek ise görüşme öncesi edindiği bilgilere dayanarak yazdığı makalede "AK Parti kulislerinde, Gökçek’in Mart 2018’e kadar süre istediği konuşuluyor. Belki de o tarihlerde bir seçim olacağına inanıyor. Ancak partinin yönetim kadroları, kendisine o kadar süre verilmeyeceğini, yeni yıldan önce bu işin biteceğini düşünüyor" dedi.

Zeyrek, "Gökçek, eğer istifası istenmişse ya da istenecekse, bu karara uymadığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile pazarlığa girişmeye çalıştığında yaşanabilecekleri bilecek kadar deneyimli bir siyasetçi. Bu yüzden Erdoğan’la karşı karşıya geleceği bir yolu seçmeyeceğinden hemen herkes emin.

Partililer, Gökçek’in belediye meclisinde yapılacak bir oylama ile ya da genç bir mülkiye müfettişinin raporuyla bırakmayı göze almayacağı o nedenle istifa edeceği görüşünde" ifadelerini kullandığı yazısında Erdoğan'ın Gökçek konusunda geri adım atmasının düşük bir ihtimal olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz