Görüş Bildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özel konuklarına iftar!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün verilen iftarda Türkiye'nin değişik illerinden yaklaşık 400 vatandaş yer aldı. Katılımcılar, külliyenin ziyareti için daha önceden mektup yazanlar, kendi çabalarıyla mesleklerinde başarılı olanlar ve farklı sebeplerle yapılan başvuru listelerinden oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özel konuklarına iftar!

ÖZEL KONUKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlileri arasında bazı özel konukları da vardı. Bu konuklardan Nurcan Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, enzim eksikliği anlamına da gelen 'Mukopolisakkaridoz' (MPS) hastası oğlu Mehmet Sait için yardım istediklerini ifade etti.

"GURUR YAŞADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oğlunun ilaçlarının karşılanmasıyla ilgili olumlu yanıt almaları üzerine büyük sevinç yaşadıklarını anlatan Ekinci, ardından gelen iftar daveti üzerine de ayrıca gurur yaşadıklarını belirtti.

MPS HASTALIĞI                       

Ekinci, 250 insanda bir görülen MPS hastalığı ile mücadele noktasında kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duygularını şu sözlerle anlattı;

"İlacı aldığımız günden beri oğlum rahat yürüyor ve eli ayağı tutuyor. Durumu daha iyi. Eskiden yemeğini yiyemiyordu, şimdi biraz olsun yemek yiyor. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin, Allah kalbine göre versin, sağlık sıhhat versin. Burada olmak ayrıca çok güzel bir duygu. Sayın Cumhurbaşkanımıza bizi buraya çağırdığı için, davet ettiği ayrıca için teşekkürlerimizi sunuyorum."

Davetlilerden Oğuzhan Yıldırım ise Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olarak çalıştığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan engelli oğluna yatak ve engelli aracı verilmesi talebinde bulunduğunu ifade etti.

İhtiyaçlarının karşılanması sonrasında kendilerine böyle bir davetin yapılmasının ayrıca gurur verici olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Allah razı olsun. Burası herkesin rahatlıkla gelip gidebildiği bir mekan olmuş. Cumhurbaşkanımıza engelli çocuğum için yatak ve engelli aracı için başvurmuştuk. Sağ olsun bu talebimizi karşıladı ve sonrasında da buraya davet edildik" diye konuştu.

GÖRME ENGELLİ HALTERCİ DÖNDÜ KANAT DA YEMEKTEYDİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'de görevli görme engelli Döndü Kanat da halterle ilgilendiğini, geçtiğimiz yıl ve bu sene katıldığı şampiyonalarda dereceler elde ettiğini söyledi.

Dünya ikinciliği ve üçüncülüğü dereceleri bulunduğunu belirten Kanat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün başarılı sporcu kategorisinde değerlendirilerek davete icabet ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi