Cumhurbaşkanı Gül, 3. Yargı Paketi'ni onayladı

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Sever: ''Sayın Cumhurbaşkanımız adı geçen kanunu, 'tutukluluğa neden olan koşulları biraz daha ağırlaştırdığı, şartlı tahliyelerin erkene alınmasına zemin hazırladığı ve mağduriyetleri azalttığı' gerekçesiyle beklemeden onaylama kararı almıştır''

Cumhurbaşkanı Gül, 3. Yargı Paketi'ni onayladı

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, ''3. Yargı Paketi'' ile ilgili olarak, ''Sayın Cumhurbaşkanımız adı geçen kanunu, 'tutukluluğa neden olan koşulları biraz daha ağırlaştırdığı, şartlı tahliyelerin erkene alınmasına zemin hazırladığı ve mağduriyetleri azalttığı' gerekçesiyle beklemeden onaylama kararı almıştır'' dedi.

Sever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''3. Yargı Paketi'' olarak adlandırılan 6352 sayılı kanunu, ''tutukluluğa neden olan koşulları biraz daha ağırlaştırdığı, şartlı tahliyelerin erkene alınmasına zemin hazırladığı ve mağduriyetleri azalttığı'' gerekçesiyle beklemeden onaylama kararı aldığını ifade etti.

Sever, ''Sayın Cumhurbaşkanımız, kanuna ilişkin inceleme daha önce TBMM aşamasında başlatıldığı için beklemeye gerek duymamıştır'' dedi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz