Görüş Bildir

Cumhurbaşkanlığı partili dönemi başladı! Erdoğan Ak Parti'ye üye oldu

16 Nisan referandum seçimlerinde evet çıkması akabinde Cumhurbaşkanı Ak Parti'ye üye oldu. Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım ise partimizin oyu ve adayı kesinlikle Erdoğan'dır dedi.

Cumhurbaşkanlığı partili dönemi başladı! Erdoğan Ak Parti'ye üye oldu

Cumhurbaşkanının partili olma dönemi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artık Ak PArtili. Cumhrbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurduğu partisi olan Ak PArti'ye gçtiğimiz gün içeirisnde üye oldu. Bunun akabinde de Erdoğan'ın dev posteri Ak PArti ana binasına asıldı. Bu durum karşısında  ise bazı partililerin karşısında Erdoğan'ı görmeleri akabinde gözyaşlarına hakim olamadığı gözlemlendi. İlk olarak açıklama yapan Cumhurbaşkanı "Yüzde 51,4 bir AK Parti oyu değildir ama şunu da söyleyeyim yüzde 48,6 da bir CHP oyu değildir" dedi.

6 Nisan referandumunda kabul edilen anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının partili olabilmesinin önünün açılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MKYK) alınan kararla AK Partili oldu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. 979 gün sonra bu hasret sona eriyor. Heyetinizin içerisine tekrar dahil oluyorum. 16 Nisan anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanlarının parti üyeliği yasağının kaldırılmasını, böyle bir imkanı en güzel şekilde değerlendiriyor ve partime yeniden üye oluyorum. Bu ayrılık sadece resmi bir ayrılıktı. Gönlümüz hep beraber oldu.

"YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ"

Milletimiz adına öncülüğünü üstlendiğimiz bu kutlu yürüyüşü önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Biz yola milletimizle birlikte çıktı. Milletimiz için yapmaya devam edeceğiz. Biz milletimiz için çalıştıkça milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Yeri geldi milletimiz bizim için gövdesini siper etti. 15 Temmuz bunun çok net ispatıydı. Gecemizi gündüzümüze katarak ekonomi, altyapı, güvenlik elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Cumhurbaşkanlığı'na aday olduğumuzda 'Bu veda değil yeni bir başlangıçtır' demiştik.

"TÜM VATANDAŞLAR BİRİNCİ SINIF"

Bu ülkede kesinlikle ikinci sınıf vatandaş yoktur. 80 milyonun tamamı birinci sınıf vatandaştır. Teröre ihanete bozgunculuğa sapmayan her vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri vardır. AK Parti'nin başarısını anlamak istemeyenler hep başka yere bakıyor. Ülkemizin siyasi literatürüne AK Parti tarzını kazandırdığımıza inanıyorum. Ayrı kaldığımız 2.5 yılı aşkın dönemde ülkemiz hayati hadiseler yaşadı. Gelmem diyenler sonunda Beştepe'nin yolunu öğrendi. Sınırlarımız ciddi terör tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Kürt kardeşlerimizi sokağa davet edenler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Yasin Börü ve arkadaşları alçakça katledildi.'' şeklinde konuştu.

ADAYIMIZ ERDOĞAN

Başbakan Binali Yıldırım, 'AK Parti olarak 21 Mayıs’ta olağanüstü kongremizi yapma kararı verdik. Yeni bir heyecan, ümitle ve başlangıçla Sayın Cumhurbaşkanımızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz. Nitekim, kararı kongre delegelerimiz verecektir' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir