Görüş Bildir

Cumhuriyetin öz evladıyız!

Vali Aksoy "Ülkemizin bölgede ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olan şer odaklarının hain girişimine milletimiz gereken cevabı vermiş ve milli iradeye 15 Temmuz gecesi destansı bir duruşla sahip çıkmıştır"

Cumhuriyetin öz evladıyız!

Diyarbakır ve ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yılı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı törende asker ve polis, tören alanına çıkan bütün güzargahlarda ortak görev yaptı. Tören alanına gelmek isteyen vatandaşlar, birkaç noktada arama yapıldıktan sonra girişlerine izin verildi. Valilik önünde, Vali Hüseyin Aksoy ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri'nin vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

EŞİT HAKLARA SAHİP OLMAK

Vali Aksoy yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak herkesin eşit haklara ve gelecek korkusu yaşamadan kendini geliştirme hakkına sahip bulunduğunu belirtti.

Birliği, huzur ve kardeşlik ortamını geliştirerek ,ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine hız vermeden devam edeceklerini aktaran Aksoy, şöyle konuştu:

"Devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve Cumhuriyet değerlerine sadakatla bağlı olan bu toplum 93 yıl önceki duygu, düşünce ve ortak mücadele ruhunu bugüne taşımakta olup, ülkemiz üzerindeki tüm planları dün olduğu gibi bugünde bertaraf ederek ülkesini ve devletini daha huzurlu ve güzel bir geleceğe taşıyacaktır."

KIŞKIRTMA VE TAHRİKLER

Kışkırtma ve tahrikler karşısında kenetlenmenin şer ve nifak odaklarının amacına ulaşmasını engelleyeceğini vurgulayan Aksoy, "Ülkemizin bölgede ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olan şer odaklarının hain girişimine milletimiz gereken cevabı vermiş ve milli iradeye 15 Temmuz gecesi destansı bir duruşla sahip çıkmıştır." dedi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okuduğu programda, halk koşusunda dereceye giren sporculara ödüllerini Vali Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Sivri ve AK Parti Milletvekili Salim Ensarioğlu takdim etti. Tören kortej yürüyüşünün ardından sona erdi.

SİLVAN'DA KUTLAMA

Silvan Hükümet Konağı önündeki Gazi Caddesi üzerinde yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Silvan Kaymakamı ve kanun hükmünde kararname ile Silvan Belediyesine görevlendirilen Murat Kütük, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildikten sonra tören geçişi ile program sona erdi. Törene, kurum amirleri, öğrenciler, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

KULP'TAKİ ETKİNLİKLER

Kulp ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu’nun tebrikleri kabulü ile başlayan kutlamalar, daha sonra Kulp Kapalı Spor Salonu'nda devam etti. Kaymakam Dülgeroğlu ve Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hüsamettin Ürmez, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını tebrik etti.

Dülgeroğlu, yaptığı konuşmada, cumhuriyet esasında, toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafyada küllerinden yeniden dirilişin ifadesi olduğunu söyledi. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verilmesinin ardından kutlama, tören geçişiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi