Görüş Bildir

Dağ'a 5 fezleke!

HDP Milletvekili Dersim Dağ hakkında, 2018 yılının 17 Kasım ve 3 Aralık tarihlerinde katıldığı açlık grevi eylemleri “örgüt propagandası yapmak” suçu sayılarak, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı.

Dağ'a 5 fezleke!

Dağ hakkında hazırlanan fezlekelerden biri, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşma yaptığı, Diyarbakır’da 27-28 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenen "Ortadoğu Krizi ve Demokratik Ulus Çözümü" konferansına katılma gerekçesi oldu. Dağ’ın katıldığı bu konferans "örgüt propagandası" sayıldı. Söz konusu fezleke, konferansa katılan bütün milletvekilleri hakkında hazırlandı.

TAZİYE ZİYARETLERİ SUÇ SAYILDI

Dağ hakkında ayrıca, PKK'lı Fatih Kırtay için 20 Aralık 2018’de Diyarbakır’da kurulan taziyeye ve 14 Ağustos 2018’de Silvan ilçesinde Mehmet Şirin Bilir’in cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla iki ayrı fezleke hazırlandı.

AÇLIK GREVİ FEZLEKELERİ

Dağ hakkında hazırlanan iki fezleke ise açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’e dayanışma amacıyla yapılan eylemlere katılması ve sosyal medya paylaşımlarından oluşuyor. Açlık grevi fezlekelerinin ilkinde, 17 Kasım 2018 tarihinde 15 kişinin katılımıyla HDP il binasında Leyla Güven’e destek olmak amacıyla başlatılan 2 günlük açlık grevi eylemine katılması, bu eylemde yaptığı konuşma ve konuşmanın yer aldığı görüntüleri kendi sosyal medya hesabında paylaşması, “örgüt propagandası” sayıldı.

GÜVEN’İN FOTOĞRAFI SUÇ SAYILDI

Bir diğer fezlekede ise HDP milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, Saliha Aydeniz, Musa Farisoğulları ve Selçuk Mızraklı ile birlikte 3 Aralık 2018’de Leyla Güven ile dayanışmak amacıyla başlatılan 3 günlük açlık grevi eylemine yer verildi. Dağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 5 ayrı fezleke, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis Başkanlığı’na gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi