Görüş Bildir

DAEŞ Vuruldukça PKK Saldırıyor!

TSK, DAEŞ'e karşı başarılı operasyonlarını sürdürürken, PKK ise içerde saldırılarını artırdı. Hakkari, Van, Mardin ve Diyarbakır'da 20 şehit olurken, 115 PKK'lının da etkisiz hale getirildiği açıklandı.

DAEŞ Vuruldukça PKK Saldırıyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'de başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu 12. gününe girerken, sınırındaki terör örgütlerine büyük darbe vurulurken, PKK'nın içerde saldırılarını tırmandırması, örgütlerin ittifakı olarak değerlendirildi. Son 48 saat içerisindeki PKK saldırılarında, 20 güvenlik görevlisi şehit edilirken, yürütülen operasyonlarda örgüte büyük darbe vuruldu. 115 PKK'lı örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

8 ASKER ŞEHİT EDİLDİ

Tendürek Dağı'nda perşembe günü arama- tarama faaliyetini sürdüren güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 uzman çavuş ve 3 korucu şehit oldu, yaralanan 18 asker Van'daki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Bu gelişme üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilerek, hava destekli operasyon başlatıldı. Geçen mayıs ayında yol kesen PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit düşen Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı'nın adı verilen 'Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur-3' operasyonunda terör yuvaları Korba helikopterler tarafından ateş altına alınırken, Sikorsky helikopterlerle stratejik noktalara komandolar indirildi.

Operasyonun yoğunlaştığı Tendürek Dağı'nın Gülizar Mevkii'nde dün gece üs bölgesine dönen askerlere pusu kuran PKK'lı teröristlerle çatışma çıktı. Çatışmada 8 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Yaralı askerler Van'a getirilerek tedaviye alındı. Bu bölgede çıkan çatışmalarda 11 PKK'lı terörist de ölü ele geçirildi.

BİR KORUCU ŞEHİT

Van'ın Çaldıran'daki çatışmada köy korucusu Mehmet Aladağ şehit düştü. Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonu sürüyor. Bu arada, şehit  köy korucu Aladağ, Yaş Kütük Mahallesi'nde düzenlenen törenin ardından, mahalle mezarlığında toprağa verildi.  Törene şehidin yakınları, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇALDIRAN- DOĞUBEYAZIT YOLU KAPANDI

Bölgede operasyonlar devam ederken, karayolu da trafiğe kapatıldı. Çaldıran'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Uzunyol Köyü'nden itibaren kapatılan yola yaklaşık 500 metre uzaklıkta önlem alan askerler, araçların geçişine izin vermiyor.

OBÜSLER NAMLULARINI TENDÜREK'E ÇEVİRDİ

Yoğun askeri hareketliliğin yanı sıra çatışmaların yoğunlaştığı Gülizar Köyü yakınında bulunan bir tepede konuşlu obüslerin namluları Tendürek Dağı'na çevrili duruyor. Önlem alan güvenlik güçleri bölgeye kimseyi sokmuyor. Volkanik siyah taşlarla kaplı, sarp ve kayalık bölgede, teröristlerin gizlenebileceği yüzlerce mağara bulunuyor. Güvenlik güçleri bu mağaralarda yuvalanan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için güç koşullarda operasyonu sürdürüyor.

ÇUKURCA'DAKİ OPERASYON

Hakkari'nin Çukurca kırsalında operasyonu sürdüren güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında dün sabah saat 06.45 sıralarında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 asker şehit olurken, çatışmada yaralanan 20 asker helikopterle Fatih Kışlası'na, oradan da ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralı askerlerden 3'ünün durumunun ağır olduğu ve bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

AKTÜTÜN BÖLGESİNDE ÇATIŞMA

Akşam saatlerinde sıcak bir çatışma haberi de, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden geldi. Şemdinli'nin Aktütün bölgesinde yol güvenliği sağlayan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında öğlen saatlerinde çatışma çıktı. Pusu kuran teröristlerin açtığı ilk ateşle 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Helikopterle Fatih Kışlası'na getirilen yaralılar buradan ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürülün tedaviye alındı. PKK'lı teröristlerle çatışmanın çıktığı bölgeye helikopterlerle takviye birlik sevk edilerek operasyon başlatıldı.

104 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu arada, Hakkari Valiliği'nin açıklamasında güvenlik güçleri tarafından il genelindeki bölücü terör örgütü mensuplarının tamamen temizlenmesine yönelik olarak başlatılan topyekun mücadelenin başarıyla devam ettiği ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi: "Bizzat generallerimizin yerinden sevk ve idaresinde gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlarda 03.09.2016 günü 104 terörist etkisiz hale getirilmekle birlikte arama, tarama ve devam eden çatışmalar sonucu sayının daha da artacağı değerlendirilmektedir. Bu büyük ve her türlü takdire layık olan yok etme harekâtı karadan ve havadan bütün imkânlar kullanılarak icra edilmekte olup kesin sonuç alınıncaya kadar devam edecektir. Ancak coğrafi şartlar ve çatışmaların şiddeti dolayısı ile maalesef şehitler de verilmektedir. En az kayıpla sonuca ulaşılabilmesi için komuta kadememiz her türlü tedbiri planlamakta ve yerine getirmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi