Dağdan indi, evlendi Başbakan tebrik etti

Siverek ilçesinden PKK'ya katılan, ardından Kobani'de yaralandıktan sonra evine dönen Ramazan Toy evlendi. Başbakan Davutoğlu, Toy ailesini düğün töreninde telefonla arayarak tebrik etti.

Dağdan indi, evlendi Başbakan tebrik etti

 Siverek ilçesinden PKK'ya katılan, ardından Kobani'de (Ayn el Arap) yaralandıktan sonra evine dönen Ramazan Toy, evlendi.

>Esmerçayır Mahallesi'nde bir düğün salonunda gerçekleştirilen düğün töreninde Toy, Cemile Kürkçi ile dünya evine girdi. Törene katılan  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Başbakanlık Başmüşaviri Sevinç Alkan Özcan, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal çifti kutladı, mutluluklar diledi.

>Çifte Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kendisi adına birer altın bilezik hediye eden Karahan Uslu, daha sonra telefonla aradığı Başbakan Davutluoğlu ile Toy ailesini görüştürdü. Başbakan Davutoğlu ile telefonda görüşen damat Ramazan Toy ile gelin Cemile Kürkçi, mutluluklarını dile getirdi. Daha sonra anne Güleser Toy ile konuşan Davutoğlu, anneden oğluna iyi bakmasını istedi. Anne Toy ise Davutoğlu'ndan dağda ve ceza evinde bulunan gençlerin bir an önce ailelerine kavuşmalarını ve barış sürecinin bir an önce tamamlanmasını talep etti. Çiftin nikah şahitliğini yapan Karahan Usul ile Kaymakam Erkal, davetlilerle bir süre halay çekti.

>- "Ramazan çözüm sürecinin sembol şahsiyetlerinden biri olacak"

>Törenin ardından Milletvekili Karahan Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazanın Toy'un hikayesinin çözüm sürecinin hikayesini yansıttığını söyledi. Çözüm sürecini bölgede hem bir akademisyen hem de bir milletvekili olarak takip ettiğini belirten Karahan Uslu, şöyle devam etti:

>"Başbakan Davutoğlu, hediyelerini benim aracılığımla gönderdiler. Ramazan da Cemile de bundan sonra bizim öz kardeşimizdir. Benim bir evladım var ama iki evladım daha var. Benim daha önce aile ile tabi Diyarbakırlı annelerin tamamı ile bölge milletvekili olarak çözüm sürecini hem bir akademisyen hem bir siyasetçi olarak takip eden ve katkı vermeye çalışan bir bölge siyasetçisi olarak onlarla bir gönül, dostluk bağımız var. Diyarbakırlı annelerin gerçekten şanlı ve bir insan olarak, bir kalp taşıyan herkesin kalbini titretecek samimiyetteki o direnişleri esnasında ilişkilerimiz gelişmişti. Daha sonra Ramazan'ın eve dönüşü ile bizim mutluluğumuz da arttı."

>Başbakan Davutoğlu'nun çözüm sürecinin lider şahsiyeti olduğunu ifade eden Karahan Uslu, şöyle devam etti: "Sayın Başbakanımız çözüm sürecinin lider şahsiyeti olarak elbette bireysel hikayeleri de çözümün makro boyutu devamı kadar bireysel hikayelere de hassasiyeti olan, insani yönüyle de insanımızı sahiplenen bir lider. Ramazan kardeşimizin yeni bir hayata Cemile kardeşimizle birlikte başlamasına da aynı samimiyetle sahiplenen bir Başbakan olarak hem devletimizin bu evliliğin gerçekleşmesindeki maddi ve sosyal destekleri bir tarafta, aynı zamanda da kişisel olarak da kendileri ile iletişim kurmayı arzu ettiler. Dolayısıyla bu nikah vasıtasıyla da biraz önce hem gelin hanımla hem damat Ramazan kardeşimizle hem de Güleser annemizle konuşarak iyi dileklerini bir anlamda, Ramazan çözüm sürecinin artık birgün gelecek sembol şahsiyetlerinden biri olarak hatırlanacak. Ramazan'ın hikayesi çözümün hikayesi aslında. Bir milletin çözümü ve barışı nasıl sahiplendiğinin somut göstergelerinden biri oldu. Bu anlamda da Sayın Başbakanımız tebrik ve taktirlerini ifade etti.''

Kaynak: Diyarbakır Söz