"Daha kuvvetli yönetim sistemi istiyoruz"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye'nin yürümeye değil koşar adım hedeflerine gitmeye ihtiyacı var. Onun için biz daha kuvvetli bir yönetim sistemi istiyoruz." dedi.

Ziyareti çerçevesinde Elazığ'dan Baskil ilçesine geçen Akdağ, İzmir'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in mezarını ziyaret etti.

Daha sonra AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında konuşan Akdağ, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının önemine işaret etti.

Bakan Akdağ, CHP ve HDP'nin halk oylamasının yapılmaması için Meclis'te büyük engellemeler yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Memleketin büyümeye, Türkiye'nin güçlü olmaya ihtiyacı var. Türkiye'nin yürümeye değil koşar adım hedeflerine gitmeye ihtiyacı var. Onun için biz daha kuvvetli bir yönetim sistemi istiyoruz. Cumhurbaşkanımızı 5 yıllığına seçeceğiz, Meclisimizi seçeceğiz ve o Cumhurbaşkanı gelecek, memleketi istikrar içerisinde götürecek."

- "Siz ne karışıyorsunuz bizim işimize"

Almanya ve Hollanda'daki politikacıların halk oylamasından 'evet' çıkmasını istemediklerini dile getiren Akdağ, şunları kaydetti:

"Siz ne karışıyorsunuz bizim işimize. Bir kadın bakan arkadaşımıza Hollanda'da yaptıklarını biliyorsunuz. Bu edepsizliği yapanlar, PKK'lılar paçavralarıyla orada miting yapınca onlara her kapıyı açıyorlar. Bu aslında onlara yakışmıyor da. 80 milyon bir yürek olarak 16 Nisan'da bunlara derslerini öyle bir vereceğiz ki Baskil'in sesi Almanya'dan Hollanda'dan duyulacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz