Darbe şehitlerine liderler birlikte veda etti

Darbe girişiminde şehit edilen 8 kişiye Ankara Kocatepe Camii'nden düzenlenen törenle veda ediliyor. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları da katıldı.

Darbe şehitlerine liderler birlikte veda etti

Darbe girişi sırasında şehit olan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk, Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, polis memuru Fırat Bulut, polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç, Emniyet Amiri Cüneyt Bursa, polis memuru Hüseyin Kalkan, polis memuru Köksal Taşaltı, Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay için Ankara'daki Kocatepe Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı.

SAF TUTTULOR

 Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve  Bahçeli birlikte saf tuttu. Şehitlerin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları darbe girişiminin ardından ilk kez bir arada görüntülendiler. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından nerede oldukları merak edilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu , Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi da katıldı. Komutanların bir süre sohbet etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz